El Port de Tarragona va tancar el 2020 amb una caiguda del 19% en el tràfic de mercaderies

La difícil situació econòmica mundial arran de la Covid-19 va reduir el transport a tot el planeta tot i que des del Port són optimistes de cara l'any vinent

Cruset mostra les xifres durant la roda de premsa. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Segons les dades del Port, la recuperació ja es comença a notar des de l'agost passat fins ara al febrer, amb més de 2 milions de tones per mes.

La Covid-19 va afectar el tràfic de mercaderies arreu del món i el Port de Tarragona també ho va notar. Així, segons les dades presentades aquest matí pel president del Port Josep Maria Cruset, el tràfic de mercaderies el 2020 va caure un 19% en aquesta infraestructura tarragonina, arribant als 26,8 milions de tones. Tot i la davallada, des del Port es mostren satisfets amb la xifra final perquè les previsions eren d'una caiguda del 30%, és a dir, més d'un 50% més del que finalment s'ha produït.

Cruset s'ha mostrat optimista de cara al futur i ha assegurat que l'any 2022 el Port registrarà xifres semblants a les dels anys preCovid. De fet, segons les dades del Port, la recuperació ja es comença a notar des de l'agost passat fins ara al febrer, amb més de 2 milions de tones per mes. "És evident que ja hi ha una recuperació del múscul de l'activitat portuària", ha dit Cruset.

Notícies relacionades