La Generalitat i la URV uneixen esforços en l'elaboració del Pla director metropolità del Camp de Tarragona

L’instrument ordenarà les infraestructures, els assentaments i els espais verds dels sis municipis que formen la segona àrea metropolitana del país

Una imatge dels equips de les dues parts davant del rectorat de la URV. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El PDU metropolità de Tarragona donarà directrius per planificar i gestionar de manera ordenada les dinàmiques urbanes residencials i d'activitats, com també potenciar els espais verds en l'entorn del continu urbà del Camp de Tarragona.

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili han tancat un acord de quatre anys de durada per a la col·laboració en l’elaboració el Pla director urbanístic (PDU) metropolità del Camp de Tarragona. La universitat, per tant, donarà suport acadèmic, científic, i tècnic al Departament durant quatre anys, prorrogables fins que finalitzi la redacció del Pla. A banda d'aquest acord marc, es preveu la signatura d'aquells acords de col·laboració específics que siguin necessaris.

El PDU metropolità de Tarragona donarà directrius per planificar i gestionar de manera ordenada les dinàmiques urbanes residencials i d'activitats, com també potenciar els espais verds en l'entorn del continu urbà del Camp de Tarragona i vetllarà pel bon encaix de les infraestructures de comunicacions presents i futures.

L'àmbit del PDU comprèn els municipis de Reus, a la comarca del Baix Camp, i de Constantí, La Canonja, Salou, Tarragona, i Vila-seca, a la comarca del Tarragonès. L'objectiu és determinar una ordenació racional, eficient, compartida i de consens d'àmbit metropolità, sobre la qual es materialitzin les dinàmiques econòmiques i socials sostenibles dels municipis de l'àrea directa i de la zona d'influència.

Agenda Urbana de Catalunya

Reus i El Vendrell s’han adherit a la Declaració per una Agenda Urbana de Catalunya i s’uneixen d’aquesta manera a Tarragona, Tortosa i Valls. Aguesta agenda urbana vol guiar la transformació de les àrees urbanes els propers 30 anys seguint criteris de resiliència, sostenibilitat ambiental, social i econòmica, i adaptació al canvi climàtic.

Notícies relacionades