El Port incrementa les seves zones de servei fins als 38.000 metres quadrats

Així consta en la nova Delimitació d'Espais d'Ús Portuari publicada pel ministeri de Foment

Una imatge de la ubicació del moll de Balears. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'objectiu de la DEUP és establir una fotografia fixa dels espais en ús del Port de Tarragona i les reserves d'espais per al seu desenvolupament posterior.

Un total de 37.963 metres quadrats. Aquest és l’espai de terra i aigua necessaris del qual disposa el Port de Tarragona després de la publicació, per part del ministeri de Foment, de la nova Delimitació d'Espais d'Ús Portuari (DEUP), que recull l’espai del nou moll de Balears.

L'objectiu de la DEUP és establir una fotografia fixa dels espais en ús del Port de Tarragona i les reserves d'espais per al seu desenvolupament posterior. En aquest cas, la darrera versió d'aquest document inclou el nou moll de Balears que entrarà en funcionament el proper mes de juny i que comptarà amb 4 hectàrees.  

El nou moll estarà completament operatiu el proper mes de juny. L'última aprovació de la DEUP per part de Puertos del Estado va ser l'any 2019 i no recollia el projecte del Moll de Balears i ha estat en aquesta nova actualització la que ha inclòs aquesta nova infraestructura portuària. El moll de Balears augmentarà la capacitat per a rebre més visitants i en millors condicions, amb una línia d'atracada total de 700 metres, ja que, en 240 d'aquests 460 metres de llargada, es podrà atracar en ambdós costats i s'afegeix la zona del dic de Llevant. Amb tot s'ha arribat a doblar el nombre de creuers que podran atracar simultàniament i, també, acollir els creuers més grans del món.  

Notícies relacionades