H&M tancarà les tendes de Reus i Tarragona

Forma part d'un pla de reestructuració que preveu el tancament de 30 establiments i l'acomiadament de 1.100 treballadors a tot l'estat

H&M tancarà les seves botigues al Camp de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L’empresa vol que el període de consultes per l'ERO comenci la quarta setmana d'abril.

La cadena de botigues H&M ha anunciat que tancarà 30 establiments a tot l’estat i farà un ERO que afectarà 1.100 treballadors. Entre les botigues afectades es trobarien les de Reus i Tarragona, tot i que la majoria, pel que fa a Catalunya, estarien situades a la demarcació de Barcelona. Segons CCOO, que és el sindicat majoritari a l'empresa, tant el nombre d'afectats com la quantitat de tancaments són "absolutament desproporcionats".

Segons H&M, el sector del comerç de roba està experimentant un gran canvi per la digitalització i el canvi de comportament dels consumidors, i cal una transformació i "reorganització a nivell global".

En aquest sentit, apunta a la integració de botigues físiques i online, que implicarà tancar 350 botigues al món i obrir-ne 100 de noves. Els tancaments a Espanya en 30 botigues (27 d'H&M i tres de COS) es faran de manera esglaonada entre ara i principis del 2022.

La companyia afirma en un comunicat que té la intenció de "mantenir el major nombre de llocs de feina possibles" i "mitigar" l'impacte de les mesures, prioritzant quan es pugui l'adhesió voluntària a l'ERO i oferint "possibilitats de recol·locació i trasllat".

Notícies relacionades