L'Escola TIC aconsegueix gairebé un ple en la inserció laboral dels seus alumnes

Trezte dels catorze estudiants d'aquest curs han trobat feina a les empreses del Grupo Castilla i T-Systems

Una imatge del final de curs de l'any passat. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

La formació d'aquest curs s'ha centrat en la tecnologia .NET i s'ha dut a terme de forma virtual i durant tres mesos.

La inserció laboral dels alumnes que estudien a l’Escola TIC del Clúster TIC Catalunya Sud ha superat totes les expectatives. Si la mitjana d’ocupació pel estudiants d’aquesta escola se situava històricament en el 70% (ja era molt alt, doncs), després d’aquest curs la inserció laboral ha estat pràcticament del 100% després que 13 dels 14 alumnes han trobat feina. Així, dues empreses que formen part d’aquest “clúster” han contractat els estudiants: Grupo Castilla i T-Systems.

La formació d’aquest curs s’ha centrat en la tecnologia .NET i s’ha dut a terme de forma virtual i durant tres mesos. En aquest temps s'han fet 250 hores lectives, entre formació tecnològica i competències transversals que inclouen qüestions com el lideratge personal i de grups, la resolució de conflictes, la marca personal, el disseny de presentacions i el treball col·laboratiu en sprints. Així mateix, l'alumnat d'aquesta formació .NET ha obtingut certificacions oficials per l'ús de tecnologies concretes. Aquesta ha estat la setena formació que s'ofereix dins l'Escola TIC del Clúster, de la mà de la Fundació Esplai.

L'objectiu de l'Escola és formar a joves menors de 30 anys en l'àmbit tecnològic d'acord amb les necessitats reals de les empreses. La proposta formativa és totalment gratuïta i està dirigida a persones desocupades que vulguin endinsar-se en el món tecnològic adquirint nous coneixements. Fins al moment s'hi ha invertit un pressupost superior als 200.000 euros, entre finançament públic i privat.

Notícies relacionades