Els empresaris de l'oci nocturn de Salou diuen prou al tancament

300 d'ells es manifesten després d'estar més de 13 mesos tancats

Els manifestants pels carrers de Salou. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha presentat aquest dijous al departament de Salut un pla pilot que ha de permetre la reobertura del sector de l'oci nocturn i la restauració en la franja nocturna.

Crit d’auxili unànime els empresaris de l’oci nocturn de Salou. Més de 300 persones s’han manifestat pel municipi, tallant momentàniament la carretera Barcelona. Els manifestants s'han aplegat a les sis d'aquesta tarda a la plaça Bonet de Salou per exigir la reobertura dels locals d'oci nocturn i per demanar que els restaurants puguin servir sopars. En la protesta, els concentrats han lluït cartells reivindicatius amb lemes, com ara 'Passo gana, jo visc de l'hostaleria', 'Ajuts reals ja' o ' Els meus pares estan tristos', entre d'altres, i han fet sonar ben fort botzines, tambors, olles i paelles.

Entre els manifestants hi havia el president de l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS), Eduardo Abenójar, que fa quatre dies es va declarar en vegada de fam per denunciar la precària situació que viuen. L'empresari diu que es troba fluix i té marejos i ha lamentat que cap autoritat s'hagi posat en contacte amb ell per explicar-li els motius de la vaga de fam. "Les ajudes han estat almoines, no arribem a pagar els mínims ni els lloguers; quan tens ingressos zero hauries de tenir zero despeses, ens estan cobrant tot injustament i nosaltres estem en la pobresa", ha denunciat Abenójar.

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha presentat aquest dijous al departament de Salut un pla pilot que ha de permetre la reobertura del sector de l'oci nocturn i la restauració en la franja nocturna. El secretari general de l'entitat, Joaquim Boadas, ha explicat que es tracta d'un triple sistema de seguretat que consisteix en un test previ, els resultats dels quals es donarien a través d'una aplicació amb un codi QR i, també la instal·lació d'aparells de desinfecció d'aire i superfícies per ionització de peròxid d'hidrogen per fotocatàlisi.

El representant de la patronal ha assegurat que el triple control que ofereix aquest sistema té una fiabilitat del 99,9% que contrasta amb la inexistència de mesures de seguretat de les festes il·legals. "Aquestes són les causants dels contagis dels quals nosaltres en paguem les conseqüències perquè les restriccions sobre el sector legal es mantenen o fins i tot s'accentuen, és incoherent", ha criticat.

Notícies relacionades