Messer s'alia amb Siemens per a potenciar l'hidrogen a la indústria química de Tarragona

Ambdues companyies col·laboraran en projectes d'hidrogen verd a través d'electròlisi d'entre 5 MW a 50 MW

El complex químic de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'hidrogen és una gran alternativa per acabar amb els combustibles fóssils de la química tarragonina.

L’hidrogen com a font d’energia cada vegada agafa més força. Així, Grup Messer i Siemens Energy han arribat a un acord per a produir hidrogen verd des de l’electròlisi per a les indústries químiques de Tarragona. Els projectes en els quals treballaran les dues companyies abasten produccions d’entre 5 MW a 50 MW.

L’hidrogen és una gran alternativa per acabar amb els combustibles fóssils de la química tarragonina. "Ens centrem en el desenvolupament de tecnologies perquè els processos de producció dels nostres clients siguin més segurs, eficients i ecològics, incloent aplicacions d'hidrogen renovable a la indústria i en la mobilitat. Ja comptem amb instal·lacions de producció de gasos in situ a Europa , Àsia i Amèrica. amb això, estem optimitzant l'ús de tots els subproductes perquè els clients puguin centrar-se en la seva activitat principal i, a el mateix temps, recollir els beneficis mediambientals i econòmics. Juntament amb Siemens Energy ampliarem aquests avantatges als clients industrials que es passin a l'hidrogen verd produït per electròlisi ", diu Stefan Messer, propietari i director general de Messer Group GmbH.

Per la seva banda, Christian Bruch, director general de Siemens Energy diu: "L'hidrogen verd serà una palanca important per al desenvolupament de solucions sostenibles, especialment en els sectors de la indústria i la mobilitat, que són difícils de descarbonitzar. És important que ens associem per impulsar el desenvolupament d'una economia de l'hidrogen i agraeixo la confiança que el Grup Messer ha dipositat en nosaltres per realitzar projectes junts ".

Notícies relacionades