El Port i les empreses que hi treballen creen el Grup de Medi Ambient

L'objectiu és treballar per una transició verda i sostenible de les instal·lacions i dels processos de feina de tots els implicats

El Port vol ser cada vegada més sostenible. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Alcanar

En la sessió celebrada avui, els representants dels diferents sectors ha estat compartint criteris per establir una col·laboració que permeti calcular la petjada de carboni del conjunt de la comunitat portuària i poder establir més accions per reduir a zero la petjada per a l'any 2030.

El Port de Tarragona i les empreses que desenvolupen la seva activitat al recinte portuari han creat el Grup de Medi Ambient, un col·lectiu de treball per tal de reduir la petjada de carboni al Port.

Aquest espai de treball vol facilitar l'adaptació i el treball de la comunitat portuària cap a un Port més sostenible, compartir temes d'interès comú i establir sinèrgies per avançar conjuntament cap al desenvolupament sostenible, la transició energètica i la descarbonització.  

En la sessió celebrada avui, els representants dels diferents sectors ha estat compartint criteris per establir una col·laboració que permeti calcular la petjada de carboni del conjunt de la comunitat portuària i poder establir més accions per reduir a zero la petjada per a l'any 2030. A la reunió també hi ha participat experts de la Universitat Rovira i Virgili per prestar assessorament metodològic al grup de Medi Ambient.

L'Autoritat Portuària de Tarragona (APT) s'ha compromès a reduir la petjada de carboni en un 99 % per a l'any 2030, tal i com estableix el Pla de Sostenibilitat aprovat al mes de juliol de 2020, i recentment actualitzat, que inclou mesures com estalviar energia, comprar i generar energia verda i compensar emissions amb vegetació autòctona, entre d'altres. 

Notícies relacionades