L'Ajuntament de Tarragona presenta nou al·legacions al TramCamp

El consistori defensa que s'ha de reforçar la mobilitat entre

L'alcalde Pau Ricomà (dreta) i el regidor de Territori i Sostenibilitat, Xavier Puig. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Segons el consistori, l'estudi destaca la connexió ferroviària entre Tarragona i Reus però aquesta ja existeix, no és cap servei nou.

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat nou al·legacions a l’estudi informatiu i al de l’impacte ambiental del Tren-Tramvia del Camp de Tarragona, el TramCamp. Segons el consistori, l’estudi destaca la connexió ferroviària entre Tarragona i Reus però aquesta ja existeix, no és cap servei nou. Fins i tot per la localització de les estacions és un servei poc competitiu en comparació al dels autobusos, que tenen parada a la plaça Imperial Tàrraco i allí sí que tenen intermodalitat amb les línies locals.

El segon gran problema és "la utilització de la sobresaturada línia convencional titularitat d'ADIF, per la que passen els trens regionals, de llarg recorregut i, el que és més important, totes les mercaderies del Corredor del Mediterrani", apunta el document. Una línia sobre la qual els tècnics adverteixen del risc de col·lapse en un horitzó no gaire llunyà, a la que se li pretén afegir un servei de tren-tramvia. A la dificultat de trobar solcs que permetin freqüències normals se li ha d'afegir el risc dels retards produïts per les incidències, manteniment i reparacions sobrevingudes.

La tercera qüestió problemàtica és que al seu pas per Tarragona el tren-tram ni passa i, en conseqüència, no es contemplen baixadors en les zones on realment viuen les persones. Entre l'estació de Tarragona i Vila-seca el recorregut transcorre per l'actual línia ferroviària al nord del polígons d'entrevies, i per tant no recull cap passatger que visqui o vagi als barris de Ponent. "Atesa aquesta evidència, és indiscutible que la seva utilitat i funcionalitat pels ciutadans de Tarragona serà absolutament insignificant", apunta l'alcalde Pau Ricomà, que afegeix: "Per fer-nos una idea de la pèrdua d'oportunitat que suposa no penetrar al municipi de Tarragona, només cal veure que l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona mou a l'any 11 milions de passatgers".

Un altres dels punts claus és la falta d'intermodalitat. Només hi ha un punt de connexió, a Vila-seca amb la línia ferroviària convencional. La intermodalitat, absolutament necessària per tenir un sistema col·lectiu de transport públic ràpid, eficient i net al Camp de Tarragona no existeix a la proposta d'estudi presentada.

Notícies relacionades