Tarragona vol ser ciutat d'escapada els 365 dies de l'any per atraure visitants de proximitat

El Patronat de Turisme inicia una campanya de promoció a mercats propers com Barcelona, Navarra, Aragó i València

La campanya de promoció turística s'ha presentat aquest matí. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Patronat Municipal de Turisme ha posat en marxa una nova acció de comunicació per promocionar Tarragona als mercats més propers, com són l'àrea metropolitana de Barcelona i les comunitats d'Aragó, València i Navarra. La campanya està pensada per projectar i posicionar Tarragona com a destinació turística els 365 dies de l'any i té un cost total de 22.500€.

La consellera de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Inma Rodríguez, ha explicat durant la presentació de la campanya de promoció que la ciutat suma els atributs d'una destinació costanera i els d'una destinació urbana carregada d'història i que és Patrimoni de la Humanitat, “una ciutat amb un clima, -ha dit- uns serveis i una oferta comercial, gastronòmica i cultural que ens ha de convertir en una destinació turística referent tots els mesos de l'any”. La responsable de turisme ha explicat que des del Patronat de Turisme de Tarragona s’han intensificat les accions de promoció durant l'hivern buscant el turisme d'escapada i de proximitat a mercats nacionals prioritaris.

Les accions engegades s'han realitzat a diversos mitjans: ràdio, premsa escrita, tanques publicitàries i campanya online i s'ha comptat amb socis estratègics com Viajes El Corte Inglés amb qui s'ha realitzat una campanya publicitària a la premsa nacional i a la premsa regional d'Aragó, València i Navarra valorada en 6.000€. Costa Cruceros és un altre dels socis amb qui s'han elaborat anuncis radiofònics que s'emeten al programa "Miradas Viajeras". El Patronat ha emès falques publicitàries sobre la destinació Tarragona durant 3 setmanes, amb una inversió de 4.500€.

La campanya de promoció turística pretén projectar i posicionar Tarragona com a destinació turística els 365 dies de l'any i té un cost total de 22.500€

La campanya de publicitat exterior s'ha efectuat a 7 centres comercials de l'àrea metropolitana de Barcelona, Comunitat Valenciana i Aragó, amb 165 pantalles i 13 tanques publicitàries. El trànsit estimat d'aquests centres comercials durant el període de la campanya és de 3.500.000 persones i la inversió per aquesta acció ha estat de 9.000€.

Per últim, amb la col·laboració de Turespaña i de l'Agència Catalana de Turisme, s'ha engegat una campanya on line a tots els països on són les Oficines Espanyoles de Turisme a l'Estranger i als Centres de Promoció Turística de Catalunya. A partir del vídeo "Tarragona, un secret al Mediterrani" s'han elaborat 4 càpsules de 50" en català, castellà, anglès, francès, holandès, alemany i italià centrades en les temàtiques de gastronomia, platges, tradicions i patrimoni tarragoní i s'han distribuït a les xarxes socials de totes les seves oficines. L'acció ha estat reforçada amb les pròpies xarxes socials del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i de la web amb una inversió de 3.000€.

Tarragona tindrà enguany estand propi a la Fira FITUR de Madrid

Inma Rodríguez ha recordat que enguany es donen cites importants per la promoció de Tarragona: l’Any del Patrimoni Europeu, el programa cultural associat als Jocs del Mediterrani, el 25è aniversari del Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad o el projecte de la ruta turística Ancient Europe de UNESCO-National Geographic. També ha informat que Tarragona tindrà un estand propi -feia 7 anys que no el tenia- a la Fira FITUR de Madrid, una de les més importants del sector.

Notícies relacionades