La Incubadora TIC dobla el seu pressupost i aposta per fomentar la interrelació i les vies d’accés a finançament

Entre les novetats d’enguany hi ha la creació d’una aplicació i l’organització d’uns premis que reconeixeran els millors projectes presentats

Redacció / Reus

REDESSA prepara la segona edició de la Incubadora TIC que enguany doblarà el seu pressupost, passant de 30.000 a 60.000 euros i prolongarà l'estada dels projectes fins a 18 mesos, a petició dels participants en la primera edició. La nova Incubadora TIC tindrà més presencialitat, més durada (9 mesos de programa + 9 d'acompanyament) i impulsarà el desenvolupament d'una aplicació per fer el seguiment dels projectes i la creació d'uns premis que valoraran els millors projectes que s'hi estiguin treballant.

La regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha explicat que "volem que els projectes sentin que formen part d'una comunitat d'emprenedors tecnològics. Per això allargarem el procés d'acompanyament, per tal que un cop finalitzat el programa, es desvinculin gradualment dels mentors però continuïn tenint accés a les jornades formatives i d'intercanvi d'experiències i coneixements". La nova edició de la Incubadora TIC, que començarà a funcionar a partir de l'octubre d'enguany,  reforçarà les accions en tres àmbits d'actuació: la interrelació entre projectes i mentors, el finançament i la formació.

En el primer àmbit, la Covid ha dificultat les vies de relació entre els projectes participants. Si la situació sanitària ho permet, en aquesta segona edició es fomentarà la presencialitat, amb la finalitat de generar més sinèrgies entre els projectes participants. Amb aquest objectiu, es crearà una aplicació que servirà d'espai virtual on mentors i projectes es podran reunir, intercanviar experiències i fer seguiment de l'estat dels seus projectes. Aquesta aplicació també permetrà reservar sales de coworking  per a possibles reunions de treball.

Pel que fa al finançament, des de la Incubadora TIC s'establiran acords amb business angels, venture capitals, etc. amb la finalitat d'organitzar rondes de finançament. Es valoraran també opcions que facilitin que les startups puguin accedir a préstecs sense aval i ajuts o subvencions específiques. Amb el mateix objectiu de facilitar el finançament, es crearan premis amb dotació econòmica per als millors projectes participants.

I en l'àmbit formatiu, s'incrementaran les formacions especialitzades, posant especial atenció als temes jurídics, que són els que més preocupen als participants en la Incubadora TIC. En la primera edició s'han fet 4 sessions dirigides a mercat i producte. A partir d'aquesta segona edició, se'n faran 6 i s'ampliaran les destinades a temes econòmics i jurídics.

La segona edició de la Incubadora TIC continuarà col·laborant amb les empreses del Clúster TIC i amb la Càtedra d'Emprenedoria i la Fundació de la URV. Novament no hi haurà límit de projectes i podran participar-hi tots aquells projectes amb base tecnològica i potencial de creixement que s'hi presentin. 

11 projectes arriben a la fase final de la primera edició

15 projectes han participat en la Incubadora TIC, 11 dels quals finalitzaran l'acompanyament de la primera edició aquest mes de juny. Pràcticament la totalitat estava en fase d'idea, acabant de pensar el seu producte/servei quan van iniciar el programa d'incubació. Molts han anat redefinint el seu projecte un cop dins de la Incubadora. Actualment tots els projectes han evolucionat notablement i es troben en fase de cerca de finançament o sortida al mercat. Gairebé tots els impulsors dels projectes són autònoms i d'aquests, gairebé la meitat tenen un o més col·laboradors o han creat llocs de treball. Els projectes participants valoren molt positivament l'ajuda que han rebut per part del seu mentor i volen continuar amb l'acompanyament. En destaquen els coneixements TIC i de mercat que els han pogut transmetre els mentors, gràcies a la seva àmplia experiència en el món empresarial. En aquest sentit, destacar que tots els mentors tenen experiència en la creació d'una startup tecnològica.

Notícies relacionades