Pimec considera que l'ampliació de l'aeroport del Prat farà que els de Reus i Girona tinguin més trànsit

El president de la patronal, Antoni Cañete, fa balanç des de Tarragona dels primers cent dies al capdavant de l'entitat

El president de Pimec, Antoni Cañete, amb el president de la patronal a Tarragona, Jordi Ciuraneta.
Redacció / Tarragona

Pimec ha pronosticat aquest dimarts que l'ampliació de l'aeroport del Prat faria que, de retruc, els de Reus i Girona tinguessin més trànsit. Ho ha afirmat el president de l'entitat, Antoni Cañete, que ha indicat que infraestructures com les de Reus i Girona han de permetre rebre turistes europeus en la modalitat dels vols "punt a punt" que aportin "dinamisme". En canvi, el Prat hauria de ser un "hub transoceànic" i per això l'ampliació és una inversió que si no es fa pot condicionar "les properes generacions". Cañete ha visitat Tarragona on ha fet balanç dels primers cent dies al capdavant de l'entitat i s'ha reunit amb diferents autoritats locals.

Segons Cañete, l'aeroport barceloní ha arribat "al límit de passatgers" que pot acollir. Una ampliació que Pimec ha assegurat que defensa "pel bé comú", ja que han considerat que generarien llocs de treball i activitat econòmica. Des de la patronal de la petita i mitjana empresa també s'han mostrat favorables als projectes del tren-tramvia del Camp de Tarragona i a la Vall de l'Hidrogen Verd. Aquesta darrera iniciativa, per Pimec, ha d'aportar inversions milionàries que han d'ajudar la demarcació.

Pel que fa al balanç al capdavant de l'entitat, Cañete s'ha mostrat satisfet per haver pogut participar de la creació de la Confederació Nacional de Petites i Mitjanes Empreses (CONPYMES) que s'ha articulat a nivell estatal. Cañete argumenta que amb la creació d'aquest organisme es repara "una anomalia, que era que les pimes espanyoles formessin part de la patronal de la gran empresa, la CEOE". "Hem de ser al pont de comandament on es prenen decisions i per això necessitem associacions pròpies", ha dit Cañete.

Pimec reclama més ajudes directes a les empreses per part de les administracions i un règim sancionador per a la morositat. Cañete ha instat al teixit d'empreses catalanes a sumar-se al que denomina "activisme empresarial" per exercir pressió als governs perquè corregeixin aquestes problemàtiques que minven la competitivitat de les pimes catalanes i de tot l'Estat.

En aquest sentit, la patronal ja treballa en l''organització d'un acte multitudinari a Tarragon el 14 d'octubre al que fan una crida a la participació al teixit empresarial "siguin socis o no de la nostra patronal". El president de PIMEC ha posat la descentralització dels òrgans de govern de la patronal com una de les seves prioritats, ha posat en valor la capil·laritat de la patronal catalana i ha subratllat que la proximitat al territori serà un dels eixos d'aquest mandat.

Notícies relacionades