El Port entra a l’accionariat de la Terminal Intermodal de Monzón

Es tracta d’una infraestructura clau en el desenvolupament de la càrrega general i dels tràfics agroalimentaris gestionats des de Tarragona

TIM Monzón va moure més de 67.000 TEU durant el 2020.
Redacció / Tarragona

El Port Tarragona entra en l'accionariat de la Terminal Intermodal de Monzón amb l'objectiu de millorar els serveis que ona als clients del seu hinterland. Es tracta d'una infraestructura clau en el desenvolupament de negoci del Port de Tarragona enfocada en potenciar la càrrega general. A més a més., aquesta operació permet augmentar la capacitat i el volum de tràfics com els agroalimentaris (cereals per a fabricació a pinsos, principalment).

Aquesta aliança estratègica que ha dut a terme el Port de Tarragona suposa un desemborsament de 147.100€ i s'alinea amb la nova estratègia orientada a potenciar la càrrega general i cereals a granel. En aquest sentit el Port de Tarragona ha estat fent passos endavant com ho demostra el memoràndum per la gestió de la Terminal Intermodal de La Boella per CTC, la Zona d'Activitats Logístiques o la terminal Intermodal de Guadalajara.

Aquesta estratègia ha començat a donar els seus fruits com ho demostra la nova ruta Ro-Ro amb Turquia que ja ha mogut 3.300 TEUs mensuals d'entrada i sortida. Paral·lelament a l'estratègia de càrrega general, el Port de Tarragona ha potenciat la intermodalitat que permet carregar tot tipus de contenidors i enviar-los per mar, carretera o ferrocarril a qualsevol punt d'Europa i la península. 

Genoveva Climent, directora del departament comercial i desenvolupament de negoci ha destacar que "com a port que té una terminal de contenidors, també ens interessa aquest aspecte i de fet, per això hem acabat apostant per TIM Monzón. No busquem exclusivament ports secs de productes agroalimentaris, volem també que siguin versàtils."

Una ubicació estratègica

TIM Monzón es troba ubicada estratègicament per al Port de Tarragona. Les relacions comercials entre el Port de Tarragona i Aragó son molt estretes ja que la infraestructura tarragonina és la porta d'entrada de productes agroalimentaris, un dels més importants del Port, per a l'ús de les empreses ramaderes aragoneses.

I paral·lelament, el Port de Tarragona és la infraestructura que utilitzen aquestes empreses per a l'exportació de productes com siderúrgics, animals vius, fruita en contenidor i mercaderia general.

TIM Monzón va moure durant el 2020 un total de 67.705 TEUs i les previsions per a 2021 apunten cap a un nou creixement. Així doncs, es tracta d'una aliança estratègica fonamental pel Port de Tarragona en un tipus de tràfic, la càrrega general, on vol seguir creixent.

La terminal d'Osca té previst ampliar les seves connexions amb l'entrada al seu accionariat empreses com el Port de Tarragona o el Port de Barcelona. En aquests moments TIM Monzón està movent una mitjana d'entre dos i tres trens setmanals amb les instal·lacions marítimes tarragonines.

En total, la Terminal Intermodal de Monzón mou una mitjana de 20 trens setmanals en total. Els trens de contenidors connecten amb Barcelona, ​​Bilbao, Saragossa, Madrid-Abroñigal i San Roque (Cadis).

Notícies relacionades