Protego, especialistes en assegurar els riscos de les empreses

La corredoria d’assegurances de Reus creix a tot l’Estat gràcies al seu profund coneixement del sector que els permet oferir solucions a mida de les necessitats dels seus clients

La plantilla de la corredoria d'assegurances Protego. FOTO: CEDIDA.
Pilar Ribé / Reus

Protego és una corredoria d'assegurances nascuda a Reus el 1994 i que basa el seu lideratge en el sector gràcies a la seva capacitat per oferir el millor producte en cada cas. Tenen monitoritzada l'oferta de les principals companyies i, si no existeix una que s'ajusti a una necessitat particular, l’elaboren ad hoc. Això els permet recomanar sempre el que més encaixa a la realitat dels seus clients. El seu posicionament i coneixement del mercat els permet garantir les millors condicions. Són la corredoria d’empreses de referència a la província de Tarragona i la seva facturació creix a bon ritme des de fa anys, gràcies també per la seva expansió a la resta de l'Estat i pels programes internacionals.

"Som independents, la nostra mentalitat és de broker global. Treballem amb més de 50 companyies, entre les que busquem el producte assegurador que millor s'ajusta en cada cas als riscos dels clients, i si no existeix el fabriquem a mida. No ens casem amb ningú perquè la nostra prioritat és oferir el millor servei al nostre client amb les millors condicions". Així resumeix David Giménez, Gerent de Protego, la filosofia de servei de l'empresa. Una vocació corporativa que els permet créixer en un sector que en els últims anys ha patit, especialment per les caigudes de facturació de les empreses i la guerra de preus accentuada per les companyies low cost, juntament amb la irrupció de les entitats financeres en el sector.

INDEPENDÈNCIA. Treballen amb una cinquantena de companyies de tot el món i recomanen els productes més adequats en cada cas

A Protego, però, tenen clar que "els preus han de ser molt competitius, això és evident, perquè hi ha ofertes molt agressives i els marges de les empreses són petits, però la nostra principal força és el coneixement del sector i el criteri per oferir sempre els millors productes, amb les millors garanties de resposta en cas de sinistre". Giménez posa com a exemple un dels productes amb més creixement dels últims anys: el de la responsabilitat dels directius i els administradors davant les situacions en les que es puguin veure les empreses que gestionen i pels canvis legals. "És una tipologia que aquí és relativament nova, per això quan un client ens demana cobrir aquest tipus de risc, recorrem a asseguradores del mercat anglosaxó, on hi ha una gran tradició en aquest camp i una gran experiència per gestionar els sinistres, que al final és el més important per a un client", diu.

AUDITORIA. Analitzen totes les pòlisses dels seus clients i fan una proposta amb la millor solució tècnica i econòmica en cada tipologia

La clau per oferir aquest bon servei és "avaluar en conjunt la situació de l'empresa". Giménez explica que "nosaltres entrem fins a la cuina dels nostres clients i també de les companyes asseguradores; als primers els hi fem una auditoria de pòlisses completa i a partir d'aquí els presentem diferents propostes amb una recomanació d´especialistes que contempla la millor assegurança per a cada risc, ja sigui amb una o diverses companyies". "Cobrim totes les necessitats: multirisc i/o tot risc de danys materials, responsabilitat civil de tot tipus, flotes, transports, impagats, accidents de conveni o col·lectiu, directius i alts càrrecs, defensa jurídica, etc.. El nostre servei és integral però internament treballem per especialitats", detalla Giménez, que constata que "de vegades, la inèrcia fa que a moltes empreses els costi canviar de proveïdor, però més enllà dels vincles que puguin tenir, quan deixen el diagnòstic a les nostres mans, sempre sortiran guanyant. Alguns cops, fins i tot podem recomanar seguir amb la mateixa companyia, però en aquests casos la nostra força negociadora ens permetrà aconseguir millors cobertures i preus".

VENDES SEGURES. En Assegurances de Crèdit gestionen contractes de clients que asseguren més de 2.000 milions d'euros en vendes a crèdit

Tot i ser una empresa molt arrelada al territori, els serveis qualificats de Protego estan guanyant mercat a la resta de l'Estat. "La proximitat és important, i per això som molt forts a la demarcació de Tarragona -explica Giménez-, però el nostre creixement dels últims anys també el devem a la nostra expansió a tot l'Estat i a l´acompanyament dels nostres clients a l´hora d´obrir filials a d´altres països, una expansió que és possible gràcies a l'atractiu dels productes que aconsellem als nostres clients". "Més enllà de la facturació, qualitativament guanyar clients fora ens demostra que també som molt competitius en mercats que no ens són tan pròxims geogràficament parlant", argumenta Giménez.

Des de Protego són optimistes en un escenari "de creixement general, amb més inversió, més activitat empresarial i més contractació, i això és bo també per al nostre sector". Davant d'això, Giménez té clara la recepta: "Seguir fidels als nostres valors: donar el millor servei adaptant-lo a la realitat de cada client i ser molt competitius en preus, però que no sigui el nostre principal argument, sense oblidar els hàbits dels joves, que són els clients del futur".

L‘assegurança de crèdit, producte estrella

Dins del ventall de cobertures que l'equip de Protego ofereix a les empreses, destaca la seva solvència en el camp dels impagats, les denominades pòlisses de crèdit, que protegeixen les empreses davant d'eventuals impagaments en les seves vendes. David Giménez, expert en aquest tipus de riscos gràcies al seu passat com a directiu de la companya Crèdit i Caució durant vint anys, reconeix que "és un dels nostres productes estrella, i és un risc fonamental que les empreses haurien de tenir cobert, estiguin en dinàmiques de creixement o no i, sobretot, quan entren en altres mercats que no coneixen tant com els tradicionals".

"Cal prendre precaucions i avaluar bé el risc que té cada comprador, però també fer un seguiment, ja que els seus hàbits poden canviar i això és possible gràcies a la informació que tenen les companyies. El producte, a més, cobreix un hipotètic impagament i, després, gestionar el recobrament", explica. "És un tipus d´assegurança molt tècnica que a banda de protegir a les empreses aporta una millora a la seva tresoreria i, tal i com ha evolucionat, actualment s´ha convertit en un potent sistema de finançament alternatiu", argumenta. Com fan amb la resta de productes, "en el tema dels impagaments analitzem els volums de risc, la seva tipologia dels clients els sector d´activitat on van dirigits, el destí de les vendes, etc.. i llavors cerquem, comparem opcions i escollim la millor entre les que ofereixen les companyies, tot i que aquest mercat és molt més petit, només hi ha 7 o 8 alternatives d´asseguradores".
 

Notícies relacionades