“Talent Jove consolida les vocacions científiques”

Ex alumnes del programa de la URV expliquen com participar-hi va ser clau per a prendre decisions sobre el seu futur

Júlia Cano i Daniel Guerrero van enfortir la seva vocació gràcies al Talent Jove.
Dani Revenga / Tarragona

El programa Talent Jove incentiva el desenvolupament de les vocacions científiques entre els alumnes més qualificats de batxillerat. Ho confirmen els testimonis de diversos ex alumnes. És el cas de Julia Cano, de 22 anys, que estudia el doble grau de Matemàtiques i Física a la UB: "Sempre m'havien agradat, però tenir l'oportunitat de fer un curs amb professors universitaris, amb un nivell exigent i a l'hora entretingut, va confirmar la meva vocació".

Júlia Cano: "Es plantegen problemes que van més enllà del caire formal i acadèmic i això t'acaba de convèncer"

Un altre ex alumne, Daniel Guerrero, també de 22 anys i que cursa els mateixos estudis, recorda que "gràcies a aquest programa vaig descobrir una manera d'entendre aquestes disciplines que em va despertar la vocació per fer física i vaig acabar amb el doble grau". Daniel assegura que "combinar-les t'ajuda a desenvolupar un raonament crític profund". Júlia hi està d'acord i valora que al Talent Jove "es plantegen problemes que van més enllà del caire formal i acadèmic, i això t'acaba de convèncer".

Daniel Guerrero: "Combinar matemàtiques i física t'ajuda a desenvolupar un raonament crític profund"

Tots dos destaquen que "el professorat i el contingut són flexibles i és estimulant tenir contacte directe amb professors universitaris amb companys amb els que comparteixes interessos".

Notícies relacionades