Estudiants d’Enginyeria Química de la URV guanyen el IX Premi Messer pel projecte d’una planta de producció d’acetona

La companyia també ha premiat un grup d’estudiants del Grau d’Enginyeria de Bioprocessos alimentaris per un projecte basat en el disseny d’una planta de producció de gelat a base de kéfir

Equip guanyador del IX Premi Messer a estudiants d'Enginyeria Química.
Redacció / Tarragona

L'empresa gasista Messer Ibèrica ha atorgat el IX Premi Messer a estudiants del grau d'Enginyeria Química, i el II Premi Messer a estudiants del grau d'Enginyeria en Bioprocessos Alimentaris de la URV. Per participar a qualsevol dels dos premis les i els estudiants havien de defensar els seus projectes sobre una planta de producció d'acetona i una planta de producció de gelat a base de kéfir, respectivament, aplicant els coneixements que han rebut fins al moment en el grau que estan cursant.

El lliurament de premis es va fer de manera virtual i va ser presidit pel vicerector d'Innovació i Transferència de Coneixement de la URV, Francesc Medina; la directora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química, Montse Ferrando; el president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona i director general de Messer Ibérica Rubén Folgado; Azael Fabregat, corresponsable de segon curs del grau d'Enginyeria Química; Sílvia de Lamo, responsable de segon curs del grau d'Enginyeria en Bioprocessos Alimentaris i Jordi Soler, responsable d'aplicacions de gasos de Messer Ibérica. En l'acte hi van participar més de 70 estudiants d'ambdues especialitats.

Per optar al IX Premi Messer es van presentar nou equips formats per futurs enginyers químics, que van defensar els seus projectes integrats sota el títol "Refineria vs Biorefineria: comparant la seva sostenibilitat en el cas de producció d'acetona". L'equip que va resultar guanyador estava format per Marc Jardí (líder del grup), Carlos Catalán, Mar Fontané, Iván Ibáñez, Carlos Luque, Adrián Olmedo, Joan Puit i Leyre Schmidt.

De la seva banda, els equips aspirants al II Premi Messer per a estudiants del grau d'Enginyeria en Bioprocessos Alimentaris van defensar davant el jurat els seus projectes sobre el disseny d'una planta de producció de gelat a base de kéfir. El grup guanyador està integrat per Alba Marco (líder de l'equip), Marta Armengol, Pau Tondo i Andrei Caballol (a la foto sobre aquestes línies).

El jurat dels premis ha estat format per professors de la URV i personal de Messer, que han tingut en compte les valoracions globals dels projectes, la seva presentació i el coneixement demostrat per les persones integrants de cada grup. També s'ha valorat especialment l'ús de gasos industrials en els processos dissenyats dins dels projectes.

Rubén Folgado va destacar que iniciatives com aquests premis són una mostra de la implicació i del compromís del sector i de les empreses que el formen amb el territori, i en particular amb la formació i la recerca. "La URV, i especialment l'ETSEQ, són la principal cantera de talent de la nostra indústria. A la vegada, les empreses ubicades en el polígon petroquímic de Tarragona són la principal sortida professionals de les i els estudiants que se graduen a la URV en les àrees relacionades amb la química", va dir.

El vicerector Medina va afirmar que el Premi Messer és un exemple del camí conjunt de les empreses químiques i la Universitat. La proximitat al sector químic augura un futur prometedor per als estudiants i el seu desenvolupament professional.

Messer col·labora des de 2013 amb la URV promovent aquests premis en el marc del conveni signat amb la URV. A més, participa en el Premi Work Experience per a estudiants del Màster de l'ETSEQ i atorga un altre premi per a estudiants d'MBA amb millor expedient acadèmic.

Notícies relacionades