L’Ajuntament de Salou valora positivament la licitació de la nova estació Salou-Port Aventura

L'alcade, Pere Granados, demana que es posi en funcionament l’estació provisional, ja acabada

Redacció / Salou

L'alcalde de Salou ha dit avui que la licitació per part d'Adif de les obres de construcció de la nova estació de Salou-PortAventura "és una notícia molt positiva". Pere Granados ha fet aquestes manifestacions quan s'ha conegut la notícia de la licitació de la construcció de la nova estació ferroviària, la qual cosa significarà que una vegada adjudicada tindran 24 mesos per poder-la executar i finalitzar.

Granados considera que "allò que hem de fer és donar un molt bon servei als usuaris del ferrocarril, una responsabilitat que cau, directament, en mans d'Adif i Renfe", ha assenyalat. Segons ha dit, "sempre hem defensat que la nova ubicació de l'estació era de present i de futur immediat, perquè estarà connectada amb la futura estació d'autobusos annexa, un equipament que manca a Salou", ha dit, i "on es formarà un nucli de transport molt important per a la nostra ciutat, que millorarà la qualitat de la mobilitat dels usuaris, que tindran al seu abast dues estacions connectades".

L'alcalde també ha reivindicat el fet que Rodalies de la Generalitat de Catalunya implanti, definitivament, la línia R-17, el tren que ha d'anar directe a Barcelona, amb quatre viatges d'anada i quatre de tornada. Per Granados, "el tipus de servei que tenim avui en dia és totalment insuficient", ha argumentat, referint-se a les llançadores. Així, "nosaltres volem tenir el nostre tren, que és l'R-17, i, a més, tenint en compte el compromís que va adoptar en el seu moment la Generalitat de Catalunya amb la seva implantació".

Un cop estigui enllestida l'estació definitiva, implantat el servei compromès de l'R-17, i la connexió amb l'eix central del Corredor del Mediterrani mitjançant un nou tram connectat amb el ramal que ve de Tarragona, "Salou tindrà una estació de primer ordre i de primera magnitud", ha assegurat.

D'altra banda, cal recordar que existeix un estudi aprovat al 2001 en què es preveu la implantació de l'ample europeu i això significa que "Salou podrà tenir xàrters des del municipi fins a qualsevol capital europea que estigui connectada amb l'alta velocitat".

Notícies relacionades