Convocada la XXXIV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer

Una exposició amb les fotografies presentades l’any passat i la incorporació de Pilar Aymerich com a membre del jurat, principals novetats d’enguany

Redacció / Torredembarra

L'Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol, amb la col·laboració del Port de Tarragona, han presentat aquest matí en roda de premsa una nova edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que manté les categories consolidades l'any passat i introdueix novetats importants.

Des d'avui es poden presentar treballs a les diferents categories convocades: Periodisme Camp de Tarragona, dotat amb 8.000 euros; Periodisme turístic, dotat amb 6.000 euros i un treball periodístic remunerat sobre Torredembarra; Comunicació Local, dotat amb 3.000 euros; i Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotat amb 3.000 euros.

La principal novetat d'aquesta 34a edició és una exposició amb les fotografies presentades l'any passat a la categoria de Fotoperiodisme, formada per 48 imatges vinculades informativament al Camp de Tarragona i signades pels fotoperiodistes Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Xavi Jurio, Marc Lladó, David Oliete, Alba Rodríguez, Roger Segura, Josep Lluís Sellart, Pere Toda, Núria Torres, Àngel Ullate i Tjerk Van Der Meulen.

A través d'aquest recull d'imatges, l'espectador establirà un vincle visual amb els fets més rellevants ocorreguts a les comarques tarragonines entre l'1 de setembre de 2019 i el 31 d'agost de 2020: la riuada que va desdibuixar l'Espluga de Francolí, la terrabastada del temporal Glòria, l'eixordadora explosió a Iqoxe o la sotragada de la irrupció del coronavirus, entre d'altres.

L'altra novetat d'aquesta edició és la incorporació com a membre del jurat de la Pilar Aymerich, fotògrafa catalana indispensable de la segona meitat del segle XX, reconeguda amb la Creu de Sant Jordi l'any 2005 i Premi Comunicació No Sexista 2013, entre d'altres distincions.

El termini de recepció de treballs finalitzarà el 22 d'octubre i es podran presentar fins a un màxim de tres obres per autor comptant totes les categories, excepte la de fotoperiodisme. El lliurament dels premis tindrà lloc el 26 de novembre de 2021.

Notícies relacionades