Els hotelers preveuen “una bona temporada d’estiu marcada per les reserves d’última hora”

La segona quinzena de juny l’activitat es concentrarà els caps de setmana, amb un pic per Sant Joan

Redacció / Tarragona

L'Associació Hotelera de la Província de Tarragona, entitat pertanyent a la Federació AEHT, ha registrat una ocupació d'entre el 60% i el 80% durant la primera quinzena de juny, focalitzada en els caps de setmana, una tendència que preveuen que s'incrementi la segona quinzena, amb el pic de Sant Joan. La resta de l'estiu, el sector preveu "una bona temporada amb molta incidència de les reserves d'última hora".

A partir del juliol, els hoteleres esperen "ocupacions altes provinents, principalment, del turisme de proximitat". Unes previsions que varien molt en funció de cada zona de la demarcació de Tarragona, amb fluxos turístics diferents que tenen comportaments diferents.

Els hotels de ciutats com Tarragona o Reus esperen entre un 90% i un 100% d'ocupació els caps de setmana de la segona quinzena, i entre un 50% i un 60% d'ocupació entre setmana. Al juliol, l'ocupació a dia d'avui ronda el 50%, però confien, com altres territoris, que s'incrementarà a mesura que s'acostin aquestes dates.

Per la seva banda, els establiments de costa de la zona d'influència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, com és el cas d'Altafulla o altres poblacions del Baix Gaià i el Baix Penedès, es preveu una ocupació plena en caps de setmana de juliol i de la seguretat que les reserves es dispararan un cop acabada l'escola. "Els clients són catalans i provenen principalment de l'àrea de Barcelona, som molt optimistes pel mes de juliol", explica Jordi Ferré, director d'Altafulla Mar Hotel. A destins de costa de les Terres de l'Ebre, l'ocupació el mes de juny oscil·la entre el 50% i el 70% i de moment al juliol entre el 30% i el 50%. Tot i això, es confia en les reserves d'última hora i s'espera un bon estiu.

Zones interiors com el Priorat o la Conca de Barberà compten ja amb un 80% d'ocupació durant el mes de juliol i preveuen un estiu de plena ocupació, sobretot en allotjaments rurals. "Aquesta bona notícia es deu principalment a les preferències dels clients que busquen destinacions de natura i poc massificades", argumenta Ruth Ceperuelo, Presidenta de l'Associació Respira Montblanc. La Terra Alta presenta una ocupació del 80% durant la segona quinzena de juny i unes previsions del 70% d'ocupació de cara al juliol. "Es nota una lleugera davallada en la demanda anticipada, però esperem que augmenti a última hora", assegura Anna Miralles, directora d'Hotel Miralles.

A Valls els hotels urbans i de negocis segueixen sense caracteritzar-se per reserves anticipades. L'ocupació durant el mes de juny es preveu que superi el 60%. També es preveu que les xifres d'ocupació de juliol siguin molt millor que l'any passat. "Podem començar la setmana amb d'ocupació de només 20 habitacions pel mateix dissabte i acabar amb 75 reserves", detalla Magí Mallorquí, director de l'Hotel Class i president de l'AHPT.

Notícies relacionades