Messer presenta a Tarragona un autobús amb zero emissions propulsat amb hidrogen verd

El vehicle l’ha posat a prova l’Empresa Municipal de Transports per explorar la possibilitat d’incorporar aquest tipus de busos al transport públic de la ciutat

Redacció / Tarragona

Messer, fabricant de gasos industrials, en col·laboració amb l'Empresa Municipal de Transports, ha presentat a Tarragona un autobús propulsat amb hidrogen com a solució de mobilitat sostenible per al transport urbà. Aquest vehicle, fabricat per CaetanoBus, està equipat amb la nova tecnologia de pila d'hidrogen i no produeix cap emissió contaminant.

A l'acte oficial de presentació d'aquest autobús que ha tingut lloc a la Rambla Nova hi ha participat Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, Teresa Pallarès, delegada de la Generalitat a Tarragona així com el recentment nomenat Director General de Messer Ibérica i President de l'AEQT, Rubén Folgado.

El projecte de Messer per a flotes d'autobusos urbans i interurbans es basa en la producció d'hidrogen verd a les seves plantes del polígon de Tarragona amb la tecnologia més avançada d'electròlisi d'alta eficiència i màxima fiabilitat. En el marc del seu compromís de col·laborar en solucions que minimitzin l'impacte ambiental per a la química i el transport, Messer ha presentat diversos projectes d'hidrogen verd dins el complex químic de Tarragona, on ja disposa d'una xarxa de gasoductes.

L'hidrogen verd es fabrica per mitjà de l'electròlisi de l'aigua utilitzant energies renovables. L'oxigen, subproducte d'aquest procés, alimentarà aquesta xarxa de gasoductes. Amb la recentment aprovada Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, que va entrar en vigor el passat 22 de maig, la descarbonització es la principal prioritat i s'estableix que tots els municipis de més de 50.000 habitants han de fixar zones de baixes emissions abans de l'any 2023.

El full de ruta de l'hidrogen situa Espanya al capdavant d'aquest moviment, aprofitant la seva avantatjosa geografia per a la generació d'energies renovables. L'industria química de Tarragona, un dels majors complexes químics d'Europa, ha identificat l'hidrogen renovable com una solució essencial per a substituir els combustibles fòssils en els seus processos.

Per una mobilitat sostenible, Messer col·labora amb el Grup Toyota oferint una solució integral per a flotes de vehicles de zero emissions, des de l'operació d'electrolitzadors, passant per hidrogeneres i tots els serveis que necessiten els vehicles d'hidrogen. A més, Messer Industries ja està operant als Estats Units amb hidrogen amb aplicacions de mobilitat sostenible, subministrant aquest gas a flotes d'autobusos a California i carretons industrials a diverses plantes com el centre de producció de BMW a Spartanburg (Carolina del Sud).

Notícies relacionades