Els Bons Reus deixen un impacte econòmic a la ciutat de 761.921 euros

Aquesta xifra representa haver multiplicat per 3,8 la inversió feta des de l’Ajuntament per dinamitzar l’activitat comercial

Redacció / Reus

761.921 euros ha estat l'impacte econòmic de l'edició Bons Reus Primavera corresponents a una injecció econòmica municipal de 200.000 euros. La campanya, inclosa en el Pla de Reactivació Econòmica i Social impulsada per l'Ajuntament de Reus, ha multiplicat per 3,8 la inversió feta.

L'emissió de la primera campanya de Bons Reus d'enguany va començar el 17 de maig passat esgotant-se en poc més de 24 hores i anava destinada a totes les persones compradores a la nostra ciutat, suposant al mateix temps un benefici directe per als més de 450 establiments reusencs adherits als Bons.

La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha valorat molt positivament aquesta campanya i ha manifestat la seva «satisfacció pels, un cop més, indubtables beneficis obtinguts tant pels compradors com pels establiments adherits» atès que «s'ha multiplicat per 3,8 la inversió de l'Ajuntament, revertint en impacte econòmic directe als establiments adherits". La mitjana de despesa per cada bo de 5 euros ha estat de 19,04 euros. I, pel que fa als sectors, el percentatge de bons utilitzats, en un 21 %, es concentra en la moda, que tenia el 15,2 % d'establiments adherits.

La campanya ha inclòs 451 establiments adherits, entre comerços, serveis, alimentació i restauració. Quant a la utilització dels bons, segons les tipologies dels establiments, destaquem el sector moda amb un 21%. Tot darrera la perruqueria i estètica amb un 8,8 %, seguit del sector de la restauració amb un 8,4 % i l'alimentació amb un 8,3 %

Pel que fa a les procedències de les persones que han gaudit  dels Bons, un 80,27%, que suposa la gran majoria, són ciutadans de Reus. La resta procedien de Tarragona (1,34%) i Cambrils (1,42%), en percentatges inferiors. El 95 % de la totalitat dels Bons repartits s'han utilitzat, això demostra que cada cop està més ben posicionada tant a nivell de ciutat com  de les poblacions de l'entorn amb una gran acollida per part de tots els sectors. De cara al 2021 l'Ajuntament te prevista l'emissió de dues campanyes més de Bons Reus, la següent seria de cara al setembre amb l'arribada de la tardor i la tercera llindant amb la Campanya de Nadal.

Notícies relacionades