La URV destinarà més de 5 MEUR a la formació d'investigadors i a l'atracció de talent

Les ajudes, atorgades pel Ministeri d'Universitats i Formació, pretenen requalificar el sistema universitari

Redacció / Tarragona

El Consell de Govern de la URV ha aprovat distribuir més de cinc milions d'euros provinents d'una subvenció del Ministeri d'Universitats i Formació a l'atracció de talent internacional i la formació d'investigadors. Concretament, es tracta d'una dotació de 5.016.495 euros fins al 2023, que es traduiran en un total de 58 ajuts.

La meitat d'aquest pressupost es destinarà a la formació de 32 doctors que hagin presentat la tesi en els darrers dos anys, en el marc de les ajudes Margarita Salas. Prop del 34% dels fons permetran contractar durant dos anys a disset investigadors, mentre que el 16% restant servirà perquè nou professors permanents puguin fer estades de formació d'entre un i tres anys en altres universitats o centres de recerca.

La subvenció de més de cinc milions d'euros s'inclou en el programa de requalificació del sistema universitari, impulsada pel Ministeri d'Universitats i Formació. En aquesta línia, pretén no només dotar de qualitat el conjunt de la investigació, sinó també atreure nous talents provinents d'altres països.

.

Notícies relacionades