El directiu de Ferrovial, Ignacio Clopés, analitza la conjuntura de la construcció al dinar-col·loqui de la Fundació Gresol

El canvi tecnològic i els fons ‘Next Generation’ dibuixen un moment d’oportunitat i creixement per al sector

El dinar col·loqui es va celebrar a l'Hotel NH de Reus.
Redacció / Reus

El director general de Ferrovial Construcció per a Espanya, França, Portugal, Amèrica Llatina, Orient Mitjà i Austràlia, Ignacio Clopés, va ser el convidat de la Fundació Gresol al col·loqui de juny, que es va celebrar a l'Hotel NH de Reus. Clopés va repassar les tendències i perspectives del sector, amb la transformació tecnològica i l'oportunitat dels fons Next Generation com a grans arguments.

Clopés va explicar que el sector es prepara per a una revolució tecnològica des de la concepció, planejament, execució, seguiment i control dels projectes, fins a l'anàlisi i adaptació d'un mercat en expansió que té com a protagonistes les start ups, incubadores globals que implementen i promouen solucions innovadores al servei i ús del sector.

D'altra banda, la nova economia ve de la mà dels fons Next Generation, el fons de recuperació de la Unió Europea del qual Espanya rebrà 140.000 milions d'euros. Segons Clopés, "aquesta és una oportunitat única per a transformar l'economia cap a un model sostenible i eficient". Clopés va recordar que el Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència presentat per Espanya per a l'aprovació de l'atorgament d'aquests fons inclou aspectes determinants per a la recuperació econòmica com la mobilitat sostenible, la rehabilitació d'habitatges, l'impuls a les energies renovables, el desplegament del 5G, entre d'altres.

Finalment, el director general de Ferrovial Construcció va ressaltar la importància del sector com a impulsor de l'economia i va convidar als assistents a confiar en les institucions i continuar treballant per complir amb els objectius proposats.

EL PONENT

Ignacio Clopés és enginyer de Camins Canals i Ports per la Universitat Politècnica deCatalunya i és PDD per l'IESE. Ha desenvolupat la seva carrera professional a Espanya, el Canadà, Itàlia, Irlanda i el Regne Unit ocupant diferents llocs de responsabilitat a l'empresa Ferrovial, una de les companyies líders mundials en gestió d'infraestructures i mobilitat. Des de 2019 és el director general de Ferrovial Construcció per a Espanya, França, Portugal, Amèrica Llatina, Orient Mitjà i Austràlia.

Notícies relacionades