El Port Tarragona és el segon port que més creix de tot l’Estat en el tràfic d’asfalt

Entre 2019 i 2020 aquest tràfic va créixer un 14,8%; aquest 2021 des de Tarragona s’ha mogut un 28,9% de l’asfalt que es gestiona a tot l’Estat

Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona és el segon port que més creix de tot l'Estat en el tràfic d'asfalt durant el 2020. El creixement d'aquest tràfic es situa en un augment del 14,8% entre 2019 i 2020. En volum, el Port de Tarragona ha mogut, en el que portem de 2021, un 28,9% del moviment portuari total d'asfalt a tot Espanya, més d'una quarta part del total, convertint també a Tarragona en el segon port en volum d'asfalts, mitjançant la col·laboració amb Cepsa.

El responsable del negoci d'Asfalts de Cepsa a Catalunya i Aragó des de fa 13 anys, José Luis Jiménez Lasheras, ha traslladat al Port "la seva satisfacció per l'excel·lent trajectòria comuna, la continuïtat i les bones perspectives de futur". Per a Jiménez, "l'estreta i dilatada relació entre el Port de Tarragona i Cepsa ha permès que en moments complicats com els actuals, generats per la crisis sanitària, la resiliència mostrada per totes dues empreses proporcioni grans resultats". Cepsa és l'empresa líder en el moviment d'asfalts al Port de Tarragona. I també és una de les empreses líders del sector petroquímic, amb presència a nivell mundial, i una de les pioneres del assentament del sector químic a Tarragona en la primera onada d'inversió a meitats del segle passat.

Segons el president del Port, Josep Mª Cruset, "el Port de Tarragona i Cepsa comparteixen objectius comuns i maneres de fer com ho demostra l'estratègia de diversificació de productes que ambdues empreses estem posant en pràctica". En el Port de Tarragona, Cepsa compta amb tràfics de cru, fueloil, gasoil i l'esmentat asfalt, que fan que Cepsa sigui la tercera empresa en volum de mercaderies del Port als darrers anys.

El responsable del negoci d'Asfalts de Cepsa a Catalunya i Aragó assenyala que "el Port de Tarragona i Cepsa han creat una trajectòria d'èxits conjunts". Jiménez també ha valorat molt positivament "l'evolució del Port, considerant-lo una part estratègica clau de l'economia del territori per a tots els sectors d'activitat, especialment per al sector químic, que aporta la major proporció de volum per al Port en les últimes dècades". El responsable de Cepsa considera que "el Port de Tarragona és un dels 10 ports d'Espanya amb més activitat i Cepsa històricament sempre ha estat una de les 4 primeres empreses en volum de mercaderies del Port de Tarragona, estant en la mitjana dels últims anys la tercera en el rànquing".

Notícies relacionades