Reempresa evita el tancament de 68 negocis i salva 165 llocs de treball des de 2014

L'impulsen la patronal CECOT i la regidoria d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus

Redacció / Reus

El servei Reempresa, que té per objectiu oferir un relleu a negocis i establiments en funcionament, ha evitat des de 2014 fins el primer semestre de 2021 el tancament de 68 negocis del territori. Això ha suposat una inversió induïda de 1.834.823,12 euros i el manteniment de 165 llocs de treball.

Des de 2014 fins 2020, el servei Reempresa, impulsat per la patronal CECOT i la regidoria d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, ha gestionat un total de 183 expedients d'empreses que volien traspassar o vendre els seus negocis. D'aquests, el 35,32% es van resoldre amb èxit. El sector comerç, amb el 35,38% dels expedients, és el més nombrós seguit dels serveis (29,23%); l'hostaleria (29,23%) i la indústria (6,15%).

El balanç del primer semestre de 2021 dona les següents xifres: actualment hi ha 42 expedients oberts i aquest any, pel moment, s'han resolt amb èxit 3 casos i s'han salvat 9 llocs de treball.

"Tan important com el foment de la creació d'empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents",  ha manifestat el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, qui ha valorat positivament les xifres i la continuïtat d'aquest servei en l'actual context de pandèmia on "de ben segur les circumstàncies hauran influït en la decisió de deixar negocis però també han impulsat les necessitats d'emprendre".

Tot just ahir dijous, la regidoria d'Empresa i Ocupació va portar a terme una nova sessió del Cafè de la Reempresa, una trobada divulgativa per presentar el servei a aquelles persones que volen comprar o vendre un negoci en funcionament a Reus. En la trobada es va poder escoltar de primera mà l'experiència d'un cas d'èxit, Bosch laboral, una botiga de roba i protecció laboral, que es va traspassar el passat mes d'octubre.

Els serveis

Reempresa és un nou model d'emprenedoria, iniciativa de la patronal CECOT, que té per objectiu oferir un relleu a negocis i establiments en funcionament, per evitar-ne el seu tancament (p.e. per jubilació, problema de salut, trasllat de domicili, etc). Ofereix intermediació neutre i suport entre persones que volen cedir la seva empresa, que està encara operativa, i d'altres reemprenedores que li volen donar continuïtat, mantenint i fent créixer d'aquesta manera l'activitat empresarial, però saltant la fase de creació.

El serveis que s'ofereixen són:

  • Assessorament individual en l'elaboració del pla de cessió
  • Posar en contacte el mercat de compravenda pel relleu
  • Orientació, a cedents i persones reemprenedores, en el procés de transició
  • Suport a emprendre sense començar de zero
  • Difondre aquest programa a prescriptors públics i privats

Les persones interessades en rebre informació de Reempresa es poden dirigir al servei d'Emprenedoria de l'Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell.

Notícies relacionades