L'Aeroport de Reus, acreditat com a “aeroport segur”

La certificació s’atorga per adoptar les recomanacions de les autoritats aeronàutiques internacionals i les guies de l'OMS

Redacció / Tarragona

L'Aeroport de Reus ha rebut la certificació del programa d'Acreditació de Salut Aeroportuària del Consell Internacional d'Aeroports (ACI), un programa que avalua el compliment de les mesures sanitàries recomanades per ACI, l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI), l'EASA, el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) i les guies de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), i que es troben a la vegada alineades amb els objectius del Pla de Recuperació Operativa desenvolupat a Aena des de l'abril de 2020 i que està aplicant a tots els aeroports de la xarxa.

El director de l'Aeroport de Reus, Juan Crespo, assenyala que "amb aquesta certificació s'acredita als passatgers que l'aeroport ha adaptat les seves instal·lacions per garantir la seva seguretat i que puguin tornar a volar amb confiança. L'aeroport està preparat per reprendre la seva funció de portal d'entrada a Catalunya i contribuir a la recuperació del turisme al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre."

A més de l'Aeroport de Reus, també han obtingut l'acreditació els aeroports d'A Coruña, Internacional Región de Murcia, Almería, Asturias, FGL Granada-Jaén, Jerez, Santiago-Rosalía de Castro, Seve Ballesteros-Santander, Vigo i Zaragoza. En total són 30 els aeroports de la xarxa d'Aena que compten amb la Airport Health Accreditation, entre ells els aeroports Josep Tarradellas Barcelona-El Prat i Girona-Costa Brava. La resta d'aeroports de la xarxa d'Aena es troben en el final del procés de tramitació.

Els protocols i mesures s'apliquen a tots els aeroports de la xarxa d'Aena. Entre aquestes mesures, ACI ha certificat el reforç de la neteja i desinfecció a les instal·lacions, el control dels aforaments màxims permesos i l'adaptació dels diferents processos operatius a la nova realitat.

Així mateix, ACI ha valorat que s'hagin instal·lat 45 mampares protectores distribuïdes en diferents punts de les terminals: taulells de facturació, portes d'embarcament, filtres de seguretat, sales VIP, punts d'informació al passatger, etc.; que s'hagi incorporat senyalització informativa mitjançant pantalles digitals, cartells i megafonia amb missatges d'ús de màscara, distància personal, higiene de mans, etc.; així com marques i petjades de distanciament social o anul·lació de seients. Aena ha elaborat 84 nous missatges, que inclouen totes aquestes variacions en diferents idiomes, i s'han creat més de 400 adaptacions per als diferents espais de les infraestructures. A més, l'aeroport ha instal·lat 55 dispensadors de gel hidroalcohòlic i altres elements contactless com aixetes (81 unitats noves) i saboneres automàtiques (49 unitats). El 100% dels eixugamans (31 unitats) disposen de filtres HEPA.

Sobre totes aquestes mesures Aena ha treballat i segueix treballant de forma constant a tots els seus aeroports per recuperar el trànsit de forma segura. El seu Pla de Recuperació Operativa inclou més de 100 mesures, entre les dirigides directament a passatgers, operatives i organitzatives.

AHA és el primer programa mundial concebut específicament per al sector aeroportuari a partir de la crisi de la COVID-19. L'acreditació ha estat atorgada després d'una meticulosa avaluació de les mesures i procediments sanitaris que Aena i les autoritats espanyoles han introduït a totes les àrees i processos del passatger.

Els passatgers poden consultar a la pàgina web d'Aena la informació actualitzada relativa a les mesures implantades als aeroports, les recomanacions per al seu viatge (abans de dirigir-se a l'aeroport, una vegada a la instal·lació, a l'avió i a l'aeroport de destinació) i les restriccions vigents als diferents territoris. Està disponible a www.infocovidaena.es.

Notícies relacionades