Jordi Basté, FC Barcelona Femení, Llucia Ramis, Silvia Marsó o Marina Rossell, entre els guardonats dels XIV Premis Gaudí Gresol

La gala de lliurament va reunir a personalitats del món empresarial, institucional i social a les instal·lacions del Tecnoparc firaReus

Foto de família dels guardonats.
Redacció / Reus

La Fundació Gresol va celebrar ahir a la nit, a Reus, amb una destacada participació de representants de tots els àmbits del territori, la gala de lliurament de la catorzena edició dels Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l'Excel·lència. La trobada compta amb el suport de l'Ajuntament de Reus i, en especial, de la regidoria d'Empresa i Ocupació que destaca cada any com un dels grans referents socioeconòmics i culturals de la província de Tarragona.

Els Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l'Excel·lència, enguany promoguts per la Fundació Gresol i El Círcol de Reus, en col·laboració amb l'Ajuntament de Reus, tenen com a objectiu reconèixer la tasca de persones, entitats i organismes que sobresurten en diferents disciplines professionals, com ara la tecnològica, la literària i periodística, l'esportiva, la mèdica, cultural o l'arquitectònica, entre d'altres. A més a més, dedica una de les seves distincions a posar en valor la trajectòria d'un català il·lustre.

Els guardons reben, any rere any, el suport d'un important nombre de representants de tots els sectors de la societat civil de les nostres comarques. L'edició de 2021, presentat per una de les sòcies de la nostra fundació, Montse Bes, ha tornat a esdevenir un gran èxit, amb la presència de personalitats de tots els àmbits, des del polític, econòmic i empresarial a l'educatiu, administratiu, cultural, esportiu i social en general. La gala dels XIV Premis Gaudí Gresol s'ha celebrat entre les 19:00 i les 21.00 hores. Prèviament, tots els guardonats han signat el Llibre d'Or de la Fundació Gresol.

Compromís solidari

La Fundació Gresol fa cada any, amb motiu dels Premis Gaudí Gresol, una aportació a un organisme o organització solidària. Tot i que el còctel-sopar solidari en favor de la Creu Roja es va cancel·lar a última hora, com un acte de responsabilitat, per les restriccions anunciades pel Procicat. De totes maneres, la donació recaptada en les inscripcions va ser lliurada amb normalitat a la Creu Roja i els aliments que estaven destinats per al sopar van ser donats, també, a la Creu Roja que ho va distribuir entre les famílies més necessitades,

La missió de la Creu Roja es treballar per la prevenció i la mitigació del sofriment humà. D'aquesta manera, s'encarrega de preservar la salut i la vida de tots el individus, especialment en situacions de guerra i emergència. La prevenció de malalties, la promoció del benestar social i el foment del treball voluntari son altres dels seus objectius.

Des de la Fundació Gresol, som plenament conscients de la delicada situació que ens ha deixat aquesta pandèmia del COVID-19 i desitgem que la nostra aportació sumi un petit gra de sorra per combatre-la de la millor manera possible a través de la Creu Roja.

Personalitats assistents

Tots els premiats van assistir a la gala i van recollir personalment el guardó, que consisteix en un bust de Gaudí de l'escultor Joan Matamala. Algunes de les personalitats que es van encarregar de lliurar els guardons, van ser: el president de la Fundació Gresol, Emili Correig; el vice-president de la Fundació Gresol, Joan Batet; la presidenta del Círcol de Reus, Patrícia Terradellas; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el vice-president d'Epson a Europa i vice-president de Foment del Treball Nacional, Ernest Quingles; la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, M. José Figueras; el director del Diari de Tarragona, Àlex Saldaña; el vice-president i director de Catalunya de Banco Santander, Eduard Miró; l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i Josep M. Cruset, president del Port de Tarragona.

Tots els premiats van fer uns discursos que van ser molt aplaudits per tot el públic que, com a colofó, va poder gaudir d'una de les sorpreses de la nit. La cantaurora Marina Rossell va interpretar una cançó que va compondre a l'inici de la pandèmia, i va ser un cant a l'esperança i a la vida: "tutto andrà bene", per a sorpresa de tots els assistents.

Entre els premiats en edicions passades figuren personalitats tan rellevants com Pau Gasol, Valentí Fuster, Luis del Olmo, Ferran Adrià, Juan A. Samaranch i Torelló, Isidre Fainé, Carles Sentís, Eduard Punset, Antoni Brufau, Mercè Sampietro, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Anna Ferrer, Maribel Verdú, Elena Arzak, Josep M. Pou,Marc Márquez, Jordi Cruz, Joan Pera, Manel Fuentes, Josep M. Mainat, Ildefonso Falcones, María Blasco o Rafael Matesanz, entre d'altres.

Els premiats 

  • Llucia Ramis (Literatura)
  • Esteve Camps (Arquitectura)
  • Jordi Juan (Periodisme)
  • Núria Salán (Tecnologia)
  • Josep M. Campistol (Medicina)
  • Jordi Basté (Ràdio)
  • Silvia Marsó (Arts Escèniques)
  • FC Barcelona Femení (Esport)
  • Jordi Salas-Salvadó (Català Il·lustre)
  • Marina Rossell (Música)

Notícies relacionades