La 17a Nit Empresarial de CEPTA reclama que es desencallin els grans projectes de territori

Els parlaments posen el focus en l’impacte dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i els retards en el CRT

Foto de família dels guardonats.
Dani Revenga / Tarragona

La gran trobada anual de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, la CEPTA, la nit que serveix de reconeixement a les empreses més destacades de l'any, va tenir també un to reivindicatiu. Amb l'oportunitat de creixement econòmic que han de suposar els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 com a teló de fons, l'empresariat va reclamar que es desencallin els grans projectes pendents del territori, amb el CRT -antic BCN World- com a principal cavall de batalla. L'esdeveniment es va celebrar divendres al Palau de Congressos de Tarragona i va ser conduit pel monologuista tarragoní Javi Sancho.

El president de la patronal tarragonina, Antoni Belmonte, va mostrar-se crític amb la lentitud política a l'hora de gestionar els projectes clau per reforçar la recuperació econòmica de les comarques tarragonines. Belmonte veu "símptomes de millora", però insta al govern a no adormir-se i a fer realitat aquelles inversions que poden donar l'empenta definitiva per rellançar l'activitat empresarial. En aquest sentit, el president de CEPTA va retreure la Generalitat la seva lentitud a l'hora de tramitar el complex del CRT, que amb una inversió de 2.500 milions d'euros per fer una zona comercial, d'oci i joc al costat de Port Aventura representa "una oportunitat que no podem deixar escapar".

El Conseller d'Empresa, Jordi Baiget, va garantir que aquest complex ja està en la recta final de la seva tramitació, amb un calendari que estableix que durant aquest estiu es resoldrà el concurs de llicències que triarà els operadors que aixecaran el primer ressort. Baiget va elogiar el dinamisme econòmic de les comarques tarragonines i la seva capacitat per diversificar, alternant sectors com la indústria, el turisme o l'agroalimentari.

Els Jocs Mediterranis, protagonistes

Enguany, al Nit Empresarial de CEPTA tornava a Tarragona després que els últims anys hagi peregrinat per diversos municipis de la demarcació. El retorn tenia com a teló de fons el compte enrere -ara ja definitiu- cap als Jocs Mediterranis, que se celebraran a Tarragona d'aquí a un any. Per això, tant l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, com el Comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, van reiterar "l'oportunitat" que l'esdeveniment significa per a la ciutat en termes d'impacte econòmic, de promoció de ciutat i del llegat que deixaran els més de 50 milions d'euros d'inversió en equipaments. Villamayor va subratllar que cada euro invertit en suposarà sis en creixement i va destacar la importància de l'activitat esportiva en el PIB del país. En aquest sentit, va assegurar que Tarragona, per ubicació, clima i instal·lacions, tindrà un gran recorregut per captar activitats esportives de tota mena, amb els beneficis que comporten en termes d'impacte econòmic.

Els premiats: Autocars HIFE S.A. s'emporta el Guardó d'Honor

El premi més important de la nit, el Guardó d'Honor de CEPTA, va ser per Autocars Hife, fundada l'any 1915, dedicada fonamentalment al transport de viatgers per carretera i que el 2013 va iniciar un procés d'internacionalització creant serveis regulars a l'Àfrica Central. La relació de guardonats va ser la següent:

GUARDÓ D'HONOR: AUTOCARS HIFE, S.A.

GUARDÓ A LA PROMOCIÓ D'ACTIVITAT EMPRESARIAL: PACTE CAMP DE VALLS

GUARDÓ A L'ECONOMIA COL·LABORATIVA: DOMINI DE LA CARTOIXA

GUARDÓ A L'ECONOMIA SOCIAL: SCA ESPAÑA

GUARDÓ A LA RESPONSABILITAT SOCIAL: FUNDACIÓ ECOM

GUARDÓ A LA CREACIÓ D'OCUPACIÓ: JIGSAW BRITISH SCHOOL

GUARDÓ A L'EMPRESA FAMILIAR: AUTOCARS NIKA, SL

GUARDÓ A L'EMPRENEDORIA: MAS FORASTER 1923, SL

GUARDÓ A LA INNOVACIÓ / NOVES TECNOLOGIES: MOVERTIS

GUARDÓ A LA INTERNACIONALITZACIÓ: SINDAR EUROPEA, S.L

GUARDÓ A LA TRAJECTÒRIA EMPRESARIAL: DOW CHEMICA IBERICA, S.L - 50 ANIVERSARI

GUARDÓ A L'EMPRESA DESTACADA: SOCIEDAD ESPAÑOLA DE CARBUROS METÁLICOS, S.A

RECONEIXEMENTS A LA FIDELITAT:

ALIMENTOS BIOLÓGICOS OLEANDER, S.A.

HNOS. GUASCH, S.A.

INGENIERIA Y MONTAJES ELECTRONEUMÁTICOSO, S.A.

SISTEMES INTEGRALS DE REFRIGERACIÓ, S.A.

MAINSERFOC, S.L.

TECNOCAT 21, S.L.

RECONEIXEMENT ESPECIAL 40 ANYS CEPTA: FRANCESC LLEVAT, PRIMER PRESIDENT DE L'ENTITAT

RECONEIXEMENTS ASSOCIACIONS VINCULADES A CEPTA

FRUTAS Y PIENSOS INMACULADA, S.A (lliurat per Associcació d'Empresaris Comarques de l'Ebre)

IMPREMTA RAMON (lliurat per Associació d'Arts Gràfiques de les Comarques de Tarragona)

SERVEIS SANITARIS DE TARRAGONA, S.L.P (lliurat per Associació d'Empresàries i Directives del Camp de Tarragona)

TALLER CIVIT, S.L (lliurat per ASTAVE)

CERO PUNTO CERRAJEROS (lliurat per Botiguers de Tarragona)

Notícies relacionades