CaixaBank obre un pla d’ajudes per als afectats per l’incendi de la Conca de Barberà

L’entitat ofereix una línia de finançament especial adreçada als agricultors i empreses del sector agrari afectats per l’incendi

El pla inclou bestretes del pagament de sinistres d’Agroseguro i dels ajuts de la PAC
Redacció / Barcelona

CaixaBank ha aprovat un pla d'ajudes que inclou una línia de finançament especial per donar suport a tots els afectats per l'incendi de les comarques de la Conca de Barberà i l'Anoia, que ha provocat nombrosos danys als municipis de Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles, Piles, Santa Coloma de Queralt i Pontils.

Aquesta línia de finançament en condicions preferents va destinada a pal·liar la situació dels agricultors, principalment explotacions cerealistes, i dels ramaders, que han patit danys a les seves collites, estris, maquinàries i vehicles, entre d'altres infraestructures.

Per una banda, els afectats podran accedir a préstecs personals i hipotecaris en condicions preferents i, per una altra, comptaran també amb la possibilitat de rebre bestretes dels pagaments de sinistres d'Agroseguro i dels ajuts de la PAC, així com de línies especifiques destinades a la reforestació. Aquestes línies preferents disposaran de  períodes de carència de fins a 4 anys en els casos en que sigui necessari.

CaixaBank ha posat també a disposició dels seus clients que tenen contractada una assegurança un telèfon exclusiu per atendre els sinistres de la llar provocats per l'incendi. Els clients poden trucar des d'avui mateix al telèfon: 932 994 776, per tramitar els sinistres.

Per altra banda, CaixaBank i la Fundació "la Caixa" donaran també suport econòmic a la recuperació mediambiental de les zones afectades en coordinació amb els ajuntaments afectats. El suport a les persones i el desenvolupament i conservació del territori són eixos fonamentals per a CaixaBank i la Fundació "la Caixa".

Notícies relacionades