L’Aeroport de Reus tindrà una estació d’alta velocitat abans de 2026

L'acord entre Estat i Generalitat per a l'ampliació de l'aeroport del Prat inclou la connexió amb Reus i Girona

Una imatge del projecte licitat el 2009 que va quedar aturat.
Redacció / Reus

L'acord per l'ampliació de l'aeroport del Prat inclou la connexió en alta velocitat amb els aeroports de Reus i Girona amb l'objectiu que actuïn com a infraestructures complementàries i puguin descongestionar el Prat. Les dues estacions uniran els dos aeroports amb Barcelona en mitja hora abans del 2026.

Era una de les demandes que havia expressat la Generalitat i desbloqueja una vella aspiració de les comarques de Tarragona: comptar amb una estació intermodal al costat de l'Aeroport de Reus. La Cambra de Comerç de Reus ha estat la primera a reaccionar a la notícia generada en el marc de la comissió bilateral Estat - Generalitat. En un comunicat, l'ens ha celebrat l'acord. El seu president, Jordi Just, ha recordat que "la Cambra ha mantingut una actitud permanent reivindicativa en relació a l'Estació Central Intermodal des que es van aturar les obres, apostant sempre per la seva construcció. Hem cregut, creiem i seguirem creient en el valor enormament estratègic d'aquesta estació per l'aeroport però també -i això no s'ha d'oblidar- per donar servei a la gent del Camp de Tarragona. L'aeroport hi guanya però, sobre tot, hi guanya el territori".

El president de la Cambra ha subratllat la importància del treball en xarxa que han fet tots els agents implicats en la defensa de l'aeroport i ha recordat que encara molts serrells per concretar abans l'estació no sigui una realitat en la previsió, apuntada avui, del 2026. L'Estació Intermodal de l'Aeroport de Reus es va licitar el 2009, els treballs van començar mesos després i van quedar aturats, convertint-se en una reivindicació del territori liderada des de la Cambra de Comerç de Reus, entre d'altres agents.

Notícies relacionades