L’AEQT desembarca a Expoquimia per posar en valor el present i el futur de la química de Tarragona

El sector visualitzarà els seus actius a l’estand conjunt de la patronal química estatal

Redacció / Barcelona

La química de Tarragona serà present a Expoquimia, la trobada internacional de la Química que fins divendres té lloc al Recinte Gran Via de Fira Barcelona. L'AEQT i ChemMed, la marca internacional del sector, participen en l'estand conjunt de Feique, la patronal espanyola del sector.

L'estand es diu Smart Chemistry Smart Future i ahir, jornada inaugural, va rebre la visita del secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, i el president de l'esdeveniment, Carles Navarro, president de Feique. L'estand el va visitar també la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès. Tots dos van intercanviar impressions amb responsables del clúster, com ara Rubén Folgado (president de ChemMed i AEQT), Andrea Firenze (vocal de la Junta Directiva de l'AEQT) i Juan Pedro Díaz (gerent de l'AEQT).

Expoquimia 2021 permetrà el clúster petroquímic de Tarragona posar en valor el seu present com a referent internacional del sector, tant pel que fa a les seves magnituds (volum de producció, presència d'empreses multinacionals, llocs de treball...) com també per les seves singularitats pel que fa a integració entre empreses, aprofitament de sinèrgies, impuls de projectes conjunts o el seu arrelament i cooperació amb el territori.

En aquest sentit, l'estand conjunt permet els visitants conèixer amb detall ChemMed, a través del seu catàleg de serveis. El document exposa les grans característiques del clúster i l'univers de membres que el conformen: la mateixa indústria i els agents que s'articulen al seu voltant, com ara el Port de Tarragona, universitat, centres docents i centres de recerca, administracions a tots els nivells, organitzacions del món socioeconòmic, sindicats...

L'Informe Públic AEQT 2020, que recull els principals projectes i els indicadors de l'exercici passat, és un altre dels documents que es destaquen a l'expositor, i que permeten els visitants conèixer amb més detall el sector petroquímic tarragoní.

Alhora, a l'estand també es destaquen, mitjançant el Pla Estratègic AEQT 2021-2023, els plans de futur de la indústria, que han de consolidar Tarragona com a pol químic de referència mundial en qüestions com la seguretat, la sostenibilitat i la innovació, i garantir així la seva competitivitat per les properes dècades.

Aquests documents, que tradicionalment es lliuraven impresos, estan aquesta vegada a disposició del públic per descàrrega a través de codis QR exposats a l'estand. Es redueix així al mínim qualsevol intercanvi de material físic, en coherència amb el context de pandèmia i amb la resta de mesures COVID que s'apliquen a la fira. Aquesta 19a edició d'Expoquimia estarà en marxa fins divendres 17 de setembre al pavelló 3 del Recinte Gran Via de Fira Barcelona, en horari d'apertura al públic de 9.30 del matí a 18.30 de la tarda.

Notícies relacionades