El sector químic fa una donació de 2.300 tests d'antígens que faran possible l'acció castellera del dia de Santa Tecla a Tarragona

L’actuació de les quatre colles tarragonines suposarà la represa dels castells a la ciutat

Redacció / Tarragona

Aquest dijous 23 de setembre, Diada de Santa Tecla, a les 14 h, la plaça de la Font de Tarragona viurà la represa de l'activitat castellera amb una acció castellera en què hi participaran les quatre colles de la ciutat i que seguirà el ritual casteller amb entrada a plaça i tandes a l'antiga. Una acció que s'emmarca en un estudi que lidera la Xarxa Santa Tecla i que serà possible gràcies a la col·laboració de vuit empreses del sector químic que han donat els 2.300 testos d'antígens necessaris per dur-lo a terme.

L'acció castellera de Santa Tecla serà el primer cop en el què s'aplicarà el protocol casteller elaborat de manera conjunta per l'Ajuntament de Tarragona, les colles castelleres de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla. Recordem que aquest protocol té una part més tècnica (com ara l' entrada a plaça, assajos, etcètera) i també contempla una vessant més científic-tècnica que permetrà, a partir del treball dut a terme amb la Xarxa Santa Tecla, tenir dades amb el màxim rigor científic que demostrin la seguretat de l'activitat castellera.

Per això, tot i que les noves mesures dictades pel PROCICAT no ho requereixen, amb l'objectiu de poder valorar l'impacte real, un equip mèdic de la Xarxa sanitària Santa Tecla està realitzant un seguiment i un recull exhaustiu de les dades dels castellers participants a l'estudi a partir de quatre test d'antígens als quals s'estan sotmetent aquests dies cada participant de l'acció castellera de demà, dia de Santa Tecla. Així, cada casteller s'ha realitzat un test d'antígens abans de cada assaig, un altre demà just abans de l'actuació, i un últim 15 dies després.

En total, han estat necessaris 2.300 test d'antígens, el cost dels quals ha estat assumit íntegrament per empreses del sector químic de Tarragona. Les empreses que han participat en la donació han estat BASF, AITASA, Repsol, Iqoxe, Carburos Metálicos, Clariant, Covestro i LyondellBasell, amb el suport i coordinació de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).

Durant l'acció castellera, el públic estarà assegut en taules d'entre quatre a sis persones, igual que amb les tandes del Seguici, per veure les actuacions de les quatre colles de la ciutat. Els Xiquets, la Jove, els Xiquets del Serrallo i els castellers de Sant Pere i Sant Pau faran un pilar simultani i una construcció que com a màxim pot ser un 3/7. Es preveu que l'acció duri mitja hora, entre les dues i dos quarts de tres de la tarda. La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, hi assistirà a aquesta represa castellera a la plaça de la Font.

Notícies relacionades