La multinacional austríaca Kronospan farà una inversió de 180 MEUR a Tortosa

L'empresa obrirà una planta que crearà 180 llocs de feina directes

Les màquines ja treballen als terrenys que ocuparà l'empresa.
Redacció / Tortosa

La multinacional austríaca Kronospan invertirà 180 milions d'euros a Tortosa i crearà 180 llocs de feina directes. L'empresa, especialitzada en la producció de planxes de fusta per a mobles 100% sostenibles, obrirà una planta a la capital del Baix Ebre, en la que suposarà la inversió estrangera més gran feta mai a la zona.

Kronospan ha anunciat aquest matí que invertirà 180 milions d'euros a Tortosa en una nova planta de fabricació de tauler aglomerat per a la indústria del moble. És la inversió estrangera més gran que s'hagi registrat mai a les Terres de l'Ebre i suposarà la creació d'un mínim de 180 llocs de treball directes.

A l'acte de presentació d'aquest anunci han participat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent; l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; el director general de Kronospan Espanya, Javier Macicior; el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó; el secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, i la directora general d'Indústria, Natàlia Mas.

El conseller Torrent ha explicat durant la seva intervenció que "la de Kronospan serà la major inversió estrangera registrada fins ara a les Terres de l'Ebre" i ha afegit que "és un projecte 100% sostenible i que s'inscriu plenament en el concepte de l'economia circular".

El titular del Departament d'Empresa i Treball ha destacat que la notícia d'aquesta inversió "exemplifica allò que busquem fer des del Govern, atraure inversions per reindustrialitzar el país amb projectes de futur que aporten valor afegit, amb efecte arrossegador i que estiren d'altres sectors productius".

El director general de Kronospan Espanya, Javier Macicior, ha posat en valor la "feina feta en col·laboració tant amb la Generalitat com amb l'Ajuntament de Tortosa" i ha avançat que "la previsió és que la planta estigui operativa a finals de 2022". El director general també ha explicat que "necessitarem tot un clúster d'empreses complementàries prop de la fàbrica per ser més competitius".

Kronospan és una multinacional austríaca d'origen familiar, creada l'any 1897, dedicada a la fabricació i distribució de panells de fusta. Actualment compta amb una plantilla de més de 14.500 treballadors i més d'una quarantena de fàbriques a tot el món.

Amb aquesta operació, es referma el compromís del Govern d'atraure inversions d'activitats que no es troben a Catalunya i promoure nous projectes industrials de futur amb forta capacitat d'arrossegament, per tal d'incrementar el pes de la indústria en el sistema productiu català.

Aquesta inversió de Kronospan, amb un projecte 100% sostenible i que s'inscriu plenament en el concepte de l'economia circular, ha rebut el suport i acompanyament del Departament d'Empresa i Treball a través de la Direcció General d'Indústria, en col·laboració amb l'Ajuntament de Tortosa i diferents unitats i departaments del Govern.

En concret, el Departament d'Empresa i Treball s'ha compromès a destinar 5 milions d'euros per al conjunt de les inversions a realitzar en els diferents exercicis i ha ajudat a l'empresa en la cerca d'emplaçaments, així com en les diferents gestions amb altres administracions, tant en l'àmbit administratiu com per a completar el seu model de negoci amb la seva cadena de subministrament. Així mateix, s'ha compromès a facilitar la formació laboral adient per garantir el bon desenvolupament del projecte.

L'Ajuntament de Tortosa, per la seva part, ha facilitat la tramitació administrativa, que ha estat determinant per poder possibilitar la implantació de Kronospan al municipi. També ha realitzat les necessàries adequacions del planejament urbanístic per posar a disposició la totalitat de parcel·les del polígon industrial i fer viable l'operació.

La implantació de Kronospan a Tortosa respon a l'objectiu de l'empresa de tenir presència a Catalunya per estar més a prop dels seus clients en la zona, poder accedir més eficaçment al mercat del sud de França i tenir accés a grans nuclis urbans i industrials.

L'empresa aplica a totes les seves fàbriques les més avançades tècniques de prevenció ambiental, complint estrictament amb el que imposa la Comissió Europea en aquest àmbit.

D'altra banda, l'empresa es caracteritza també per prioritzar una ocupació estable i de qualitat vinculada al territori on s'estableix. En aquest sentit, a les dues fàbriques que té en funcionament a la província de Burgos, la taxa de temporalitat és només del 3%, quan a l'Estat espanyol supera el 24%. I per cada lloc de treball directe en l'entorn de les seves fàbriques, se'n creen altres 10 d'indirectes. Així mateix, al voltant d'un 50% de les seves inversions es realitza amb proveïdors locals.

Notícies relacionades