Repsol inverteix més de 25 milions d'euros en la parada de l'Àrea Química a Tarragona que es farà a finals de gener

S’hi realitzaran inversions per millorar la innovació tecnològica i la competitivitat i hi passaran per les instal·lacions del Complex una mitjana diària de 1.100 persones més de les habituals

L'aturada es farà a finals de gener a l'àrea química del Complex Industrial. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La companyia Repsol invertirà més de 25 milions d'euros en la parada de l'àrea química del Complex Industrial de Tarragona, que començarà a finals de gener. Els treballs s'allargaran durant les properes setmanes i permetran fer tasques d'inspecció, manteniment i inversions en innovació tecnològica i medi ambient i també s’aprofitarà per fer reparacions i neteja d'equips per garantir l'operativitat de les plantes i l'eficiència energètica.

Aquests treballs impliquen la suspensió temporal de l'activitat d'una part del Complex Industrial, a les plantes químiques d'Òxid de Propilè/Estirè i els seus derivats, i d'una de les de cogeneració d'electricitat i de tractament d'aigües residuals. També s'intervindrà en una de les torxes de Repsol Química.

Les tasques de manteniment que es duran a terme en les diferents unitats durant la parada representen al voltant de 400.000 hores/home i estan destinades a millorar la disponibilitat operativa de les plantes.

Entre el personal de Repsol i el de les empreses col·laboradores, una mitjana diària de 1.100 persones passaran per les instal·lacions del Complex, a més de les 2.700 habituals. En aquest sentit, des de Repsol s'ha realitzat un esforç per fomentar l'ocupació entre les empreses i els treballadors de l'entorn immediat.

Aquest tipus de parades de manteniment estan programades i es regeixen per un calendari plurianual amb repeticions de manera periòdica per a la revisió, manteniment i millora de les unitats. Després d'una actuació d'aquestes característiques, les unitats recuperen les seves condicions originals per operar, d'acord amb els estàndards de seguretat més elevats, duent-se a terme amb la major optimització possible en temps i costos.

Notícies relacionades