Activa Mutua es fusiona amb la valenciana Umivale

La nova empresa es diu Umivale Activa i donarà cobertura a més de 1,4 milions de treballadors a tot l’Estat

Redacció / Reus

Activa Mútua, la gran mútua tarragonina amb seu central al Tecnoparc de Reus, s’associa amb la valenciana Umivale per formar Umivale Activa. Aquesta opció, que arriba després de diversos anys de moviments al sector, evita l’absorció i virtual desaparició d’Activa Mútua, amb l’impacte negatiu que això suposaria per al territori.  

L'acord l'han ratificat en les seves respectives sessions extraordinàries el Conveni de Fusió que va ser aprovat la setmana passada per les seves Juntes Directives. La fusió, que ha de ser autoritzada formalment pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, serà efectiva a partir de l'1 de gener de 2022.

La Mútua resultant comptarà amb uns ingressos consolidats de més de 1.100 milions d'euros i, a través dels seus més de 1.600 professionals, protegirà la salut de més 1.400.000 persones treballadores de més de 110.000 empreses associades, entre les quals es troben BBVA, Banc Sabadell, Banc Santander, Bankinter, BASF España, CaixaBank, Consum, FIATC Seguros, Generalitat de Catalunya, Generalitat Valenciana, Grup Vall Company, Iberdrola, Mercadona, Naturgy, Prodestral, Universitats de Lleida, València, Politècnica de València i Rovira i Virgili, o Vichy Català.

El Conveni de Fusió ratificat avui contempla el manteniment de l'ocupació dels treballadors de totes dues entitats i el de les seves actuals seus operatives: Barcelona, Lleida, Madrid, Quart de Poblet, Reus, Tarragona i València.

Presidència per a Iberdrola

La Presidència d'Umivale Activa correspondrà a l'empresa mutualista Iberdrola, representada per Álvaro Murga Tomé i la Direcció General a Héctor Blasco García, actual Director Gerent d'Umivale. Domingo Bargalló i Álvaro Murga presidents d'Activa Mútua i Umivale, respectivament, i en nom de totes dues Juntes Directives, han llançat un missatge d'il·lusió tant a les seves empreses protegides com als treballadors i treballadores de totes dues entitats. "Estem convençuts que els nostres professionals gestionaran amb èxit la integració, aportant major valor afegit i servei a totes les persones a les quals protegim de les nostres empreses mutualistes, tant respecte de la seva salut com en la percepció de les prestacions econòmiques que els corresponguin. Junts som millors". Umivale Activa mantindrà el número 3 de la mútua degana de totes les integrades en aquest projecte, que remunta la seva fundació a l'any 1904.

Notícies relacionades