El territori demana a la Generalitat que no retiri el projecte de Hard Rock

L’alcalde de Salou i les Cambres de Comerç exigeixen al Govern que no utilitzi el projecte com a moneda de canvi amb la CUP per aprovar els pressupostos

Redacció / Salou

L'Ajuntament de Salou i les Cambres de Comerç de Tarragona i Reus consideren un error que la Generalitat enterri el projecte d'un complex d'oci, turisme de convencions i joc al costat de Port Aventura, als termes municipals de Salou i Vila-seca. Presentat el 2012 com a BCN World, el projecte ara en mans de Hard Rock, podria tenir els dies comptats després d'haver patit diverses modificacions a la baixa per fer possible els consensos polítics que ara es trencarien per l'actual aritmètica parlamentària.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, lamenta que "la Generalitat deixi que la CUP governi de manera encoberta mijançant una eina d'acció política com els pressupostos". Granados apel·la a l'autonomia municipal "ja que som els mateixos municipis els que estem legitimats per decidir el nostre propi futur. I més, quan la CUP no té cap mena de representació, ni responsabilitat a Salou". Per això insta al Govern a "facilitar la inversió en lloc de dificultar-la" argumentant que el projecte "suposa consolidar i apostar pel reforç a un model d'èxit que crea riquesa i ocupació, i, per tant, qualitat de vida.

La Cambra de Tarragona, que el maig de 2013 va acollir la presentació al territori de BCN World, projecte amb presència d'inversors com els xinesos de Melco i l'empresari valencià Enrique Bañuelos, principal impulsor, considera "una molt mala notícia per les Comarques de Tarragona i pel país que el Govern de Catalunya, sense ni tant sols tenir en compte al territori, pretengui fer marxa enrere en el projecte de Hard Rock". 

La Cambra de Tarragona posa l'accent en què "comprometre inversions milionàries i posar en risc la creació de milers de llocs de treball és una irresponsabilitat impròpia d'una administració que hauria de vetllar i estar compromesa activament en la recuperació de l'economia, la creació de riquesa i, per tant, el benestar de les persones". L'ens critica que Tarragona sigui "moneda de canvi d'interessos partidistes" i alerta que està en risc "la credibilitat política, econòmica i jurídica del nostre país davant possibles futures inversions que, veient aquest desgavell, triaran destins més seriosos"

Des de la Cambra de Reus, coincideixen en lamentar una decisió del Govern que consideren "incomprensible" i critiquen que obeeixi a "tacticismes de tipus polític vinculats a l'aprovació d'uns pressupostos, absolutament allunyats del debat serè que requereix una qüestió de tanta transcendència per al territori". L'ens cameral reusenc va més enllà i diagnostica que "fa molts anys que les decisions de les administracions competents sobre aquest projecte són desconcertants i allunyades de l'interès general que hauria d'imperar a l'hora d'administrar una qüestió d'aquesta transcendència". La Cambra exigeix "reconsiderar la decisió i afavorir un debat com cal, allunyat de posicions maximalistes esquitxades d'una demagògia constant sobre el que pot suposar un projecte d'aquestes característiques".

Notícies relacionades