La DO Montsant es trasllada fins a Hamburg en la seva primera missió comercial del 2018

Organitzada pel Consell Regulador i l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Berlín, hi participaran 11 cellers

Els vins de la DO Montsant es presentaran i es tastaran a Hamburg. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Falset

La Denominació d'Origen Montsant comença l'any amb una agenda internacional que la portarà fins al Japó, Suïssa o Alemanya durant el primer semestre del 2018. El primer d'aquests viatges tindrà lloc el proper dilluns 5 de febrer, quan la DO Montsant es traslladarà fins a Hamburg per presentar els seus vins en un acte dirigit a professionals del sector del vi, així com a prescriptors i premsa especialitzada.

Aquesta acció s'emmarca en l'estratègia de promoció internacional de la DO Montsant per continuar projectant la marca i els vins Montsant més enllà de les nostres fronteres. I és que l'exportació representa el 30% de les vendes de la DO segons dades de l'informe corresponent al 2016. En el rànquing de països, Alemanya és el segon país per volum d'exportació de vins Montsant -posició que ocupa des de 2012, sempre per darrere dels Estats Units- amb una mitjana de més de 360.000 ampolles l'any 2016.

La missió comercial, organitzada pel Consell Regulador amb el suport de l'Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions de Catalunya a Berlin en el marc del programa Catalan Wines d'ACCIÓ, comptarà amb la participació d'11 dels cellers que conformen la DO Montsant: Acústic Celler, Celler Cal Bessó, Celler Capçanes, Cooperativa Falset Marçà, Mas de l'Abundància, Celler Masroig, Celler Pascona, Cellers Sant Rafel, Celler Vendrell Rived, Vinyes d'En Gabriel i Vinyes Domènech.

L'exportació representa el 30% de les vendes de la DO segons dades de l'informe corresponent al 2016

L'acte, que se celebrarà a l'Internationales Maritimes Museu Hamburg (Museu Marítim Internacional d'Hamburg), arrencarà a les 13h amb una Masterclass a càrrec de la sommelier Yvonne Heistermann a la que assistiran una trentena de professionals. A la Masterclass es presentarà un vi escollit per cada celler i es portarà a terme un tast de zonificació per donar a conèixer les particularitats de cada una de les zones que conformen la DO.

A partir de les 14h, la fira obrirà les portes a tots els assistents, que podran gaudir dels vins de la DO fins a les 19h. Al llarg de la tarda, a més, Yvonne Heistermann impartirà també 3 seminaris de 15 minuts centrats en els vins de la DO Montsant: a les 15h Vins Blancs Multifacètics; a les 16h Especialitats de Rosats del Montsant; i a les 17h Vins Negres de Garnatxa a més alt nivell.

Enguany la DO Montsant també prepara missions comercials al Japó i a Suïssa

En aquesta missió hi participarà també Turisme de Catalunya, que comptarà amb un espai propi a l'acte per promoure el turisme enològic a Catalunya, i a on els cellers de la DO Montsant podran portar el seu material promocional amb les seves ofertes turístiques.

La presentació de la DO Montsant a Hamburg compta amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural de la Unió Europea.

Notícies relacionades