Dow Chemical financia la nova sala sensorial de l’Escola Solc de Tarragona

La companyia dona suport a aquest equipament educatiu en el marc de la celebració dels 50 anys de la seva presència a Tarragona

Un moment de la descoberta de la placa commemorativa. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Els alumnes de l'Escola Solc de Tarragona ja disposen d'un nou espai que contribuirà a la seva evolució emocional i cognitiva des de la innovació. El Centre d’Educació Especial Solc va inaugurar ahir la nova sala sensorial que ha de permetre estimular els sentits dels alumnes a través d'un servei addicional i de qualitat en la prestació dels serveis d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual.

El nou equipament s’ha inugurat amb un espectacle de màgia i una demostració de les possibilitats que ofereix el nou espai. Tot seguit, l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros i Jaume Sariol, director del Complex Industrial de Dow Tarragona, han descobert la placa commemorativa.

La companyia Dow Chemical ha finançat la creació d'aquesta sala sensorial en el marc de la celebració dels 50 anys de la seva presència a Tarragona. En el marc del projecte Dow Grants, la companyia química es va comprometre a aportar 100.000 dòlars a tres entitats tarragonines que endeguessin projectes amb els criteris sostenibilitat, el desenvolupament del potencial de les persones i de la ciència, la valoració de la natura i la col·laboració decidida amb la comunitat.

En aquest sentit, un dels tres projectes emmarcats en els Dow Grants fixava l'aportació per a un centre d'educació especial per tal d'aconseguir la integració i normalització dels infants en l'escolaritat ordinària i adquirir una major autonomia personal i/o social, objectiu que s'ha assolit amb la creació de la sala sensorial de l'Escola Solc.

Aquesta sala permet despertar els sentits dels alumnes per fer-los viure experiències plenes de sensacions, de força, de llum, de colors i d'olors que aporten benestar a l'usuari. Tot plegat, a través de l'aportació d'informació a nivell sensorial que estimula les diferents àrees cerebrals i ajuda al cervell a crear noves connexions neurològiques que faciliten el procés d'aprenentatge i la plasticitat neural. Així, l'alumne s'obre a experimentar noves activitats, a establir vincles més propers, a mirar i veure, a tocar i sentir, a escoltar i entendre i, sobretot, a compartir el seu món interior.

Durant la inauguració, Sariol ha explicat que "per a la família de Dow, les persones són l'element més important de la nostra activitat i, per això, ens agrada i ens satisfà poder participar de manera activa en tot allò que contribueixi al seu benestar". Ha afegit que la nova sala sensorial suposa "l'aplicació de la innovació i de la tecnologia per contribuir al desenvolupament de noves teràpies que permetin evolucionar a nivell emocional i intel·lectual els alumnes de l'escola, alhora que els facilitaran el reforç dels lligams afectius amb els seus educadors".

Per la seva banda, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que "avui es conjumina la necessitat d'atenció que tots tenim, amb la vocació de servei públic i la unió d'esforços d'una cooperativa, les administracions públiques i una empresa privada amb responsabilitat social corporativa com és Dow”.

L'acte ha comptat, també, amb la presència i suport dels alcaldes de La Canonja i de La Pobla de Mafumet i de diversos representants del Disability Empolyee Network (DEN) de Dow, un grup de treball que actua a nivell intern i extern per connectar la companyia amb l'entorn i desenvolupar iniciatives i projectes en favor de la comunitat i, en especial, per als col·lectius amb necessitats especials.