La DOP Siurana homenatja als restauradors que fan servir els olis de les seves entitats

El President de la DOP, Antoni Galceran, destaca que els restauradors són “els millors prescriptors del nostre producte, ens donen credibilitat”

Foto de família de la DOP Siurana amb els restauradors premiats.
Redacció / Reus

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Siurana va agraïr als restauradors que cuinen amb l'oli de la DOP la seva tasca de promoció del producte en un acte celebrat al Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata de Reus. Una cinquantena de responsables de restaurants de tot el país van rebre una litografia especialment creada per a l'ocasió, obra de l'il·lustrador Albert Asensio. El President de la DOP Siurana, Antoni Galceran, va posar en valor "la tasca que fan els professionals de la cuina perquè la gent prengui consciència de la qualitat del nostre producte, els xefs són els nostres millors prescriptors i ens atorguen credibilitat".

L'acte va comptar amb una ponència del xef vila-secà Eduard Xatruch, antic cap de cuina del Bulli i des de 2014 al capdavant del prestigiós restaurant Disfrutar de Barcelona, reconegut amb la seva primera estrella Michelin l'any 2015, entre d'altres reconeixements com a restaurant revelació. Xatruch va posar en valor el rol de l'oli verge extra com el de la DOP Siurana a la gastronomia de primer nivell: "L'oli és un dels grans productes que tenim a la cuina i el producte insígnia de la cuina mediterrània". Xatruch va posar exemples de diverses creacions seves on l'oli és un element fonamental, assegurant que "un cuiner busca provocar emocions, i per aconseguir aquest objectiu l'oli és bàsic, ha de ser de la màxima qualitat, com el de la DOP Siurana".

A l'acte s'hi van sumar la regidora de Cultura i Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, que ha valorat molt positivament "el potencial de l'oli de la nostra zona com a icona identitària i referent del sector agroalimentari", i el President del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, que va destacar "el gran valor afegit que la gastronomia ens dóna com a territori turístic".

La DOP Siurana aplega gairebé 8.000 productors, 37 entitats i 160 marques autoritzades que es reparteixen entre 7 comarques de la demarcació de Tarragona (Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d'Ebre i Tarragonès), amb una superfície de conreu de més de 12.700 hectàrees.

Notícies relacionades