El Port de Tarragona participa a Fruit Logistica, la principal fira del sector internacional de fruites i hortalisses

La infraestructura tarragonina és port de referència en el tràfic de fruita a nivell europeu

El Port de Tarragona és porta d'entrada de fruita tropical. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona participa un any més a la Fruit Logistica, la principal fira del sector internacional de fruites i hortalisses, que se celebra a Berlín (Alemanya) del 7 al 9 de febrer. L'objectiu és establir reunions i enfortir vincles comercials amb operadors logístics, importadors i exportadors de fruita i diferents empreses relacionades amb el sector. Fruit Logistica compta amb més de 3.000 expositors i 76.000 visitants cada any.

La infraestructura tarragonina és un port de referència en el tràfic de fruita a nivell europeu i disposa d'unes instal·lacions pioneres a la Mediterrània. Amb un moviment mitjà anual d'unes 160.000 tones de fruita (12.000 d'exportació i 148.000 d'importació), té relacions comercials amb 28 països d'arreu del món. Sòlid referent també a nivell internacional, el Port de Tarragona ha aconseguit un progressiu posicionament al rànquing de ports espanyols i es situa entre els cinc primers. Any rere any, fiança els bons resultats tot i el context econòmic.

La seva ubicació geoestratègica al sud d'Europa ha contribuït a reforçar les relacions internacionals, especialment en la importació de fruita, i es consolida com a port d'entrada de la península Ibèrica per a fruita tropical. Les seves infraestructures i serveis intermodals el converteixen, a més, en la millor opció a la Mediterrània per a la distribució cap a la península Ibèrica i Europa.

El Port de Tarragona és porta d'entrada per a la distribució de fruites i hortalisses a la Mediterrània i el nord d'Àfrica

Els principals mercats d'origen de les importacions són l’Amèrica Central, des d'on es transporten principalment pinya, iuca i plàtans, que arriben setmanalment a la terminal portuària, i Nova Zelanda, amb kiwis. A més, el Port de Tarragona és hub de distribució de fruita de contra temporada amb altres ports de la Mediterrània. En exportació, destaca la fruita fresca, sobretot cítrics com les clementines, i també peres i pomes, que s'exporten des d'Israel, Canadà, Nigèria i Senegal. El Port de Tarragona continua treballant en la línia d'incrementar les exportacions de fruita de les empreses del seu hinterland, especialment la zona de Lleida i Aragó.

Notícies relacionades