El Clúster TIC Catalunya Sud promourà el nou Grau en Tècniques de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils de la URV

Les empreses incloses al clúster acolliran estudiants de la URV en pràctiques i els donaran suport en el Treball de Fi de Grau

D’esquerra a dreta Jordi Castellà, director del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, Marc Arza, president del Clúster TIC Catalunya Sud, Josep Anton Ferré, rector de la URV i Domènec Puig, director de l'ETSE. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Anton Ferré, i el president del Clúster TIC Catalunya Sud (TICSUD.CAT) i regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, han signat un conveni de col·laboració per promoure el nou Grau en Tècniques de Desenvolupament d'Aplicacions Web i Mòbils, que es començarà a impartir el curs 2018-19 a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE).

La signatura s'ha formalitzat aquest dilluns 5 de febrer al Rectorat de la Universitat a Tarragona en un acte que ha acollit representants del clúster i de la Universitat Rovira i Virgili.

El Clúster TIC Catalunya Sud (TICSUD.CAT) és una associació impulsada pel sector públic i liderada pel sector privat, amb el suport del la Universitat Rovira i Virgili, que té com a objectiu fonamental promoure i contribuir a la competitivitat en la cadena de valor del sector de les Tecnologies de la Informació i Comunicació al Camp de Tarragona i a les Terres del Ebre. En la actualitat el TICSUD.CAT està format per 41 empreses que representen prop de 1500 empleats directes.

TICSUD.CAT i URV tenen una extensa i profunda relació en la formació de professionals en l'àmbit de l'enginyeria informàtica i de les noves tecnologies de la informació. En aquesta línia, neix el nou Grau en Tècniques de Desenvolupament d'Aplicacions Web i Mòbils de la URV, com una mostra de l'esforç que es fa per disposar d'ofertes formatives ajustades a les competències professionals que demana el sistema productiu.

El nou grau s’impartirà a partir del curs 2018-19 a l’Escola Superior d’Enginyeria (ETSE), situada al campus Sescelades de Tarragona. A més, les més de quaranta empreses que integren el clúster TICSUD.CAT acolliran en pràctiques tots els estudiants d'aquest nou grau de la URV i els donaran suport en el desenvolupament del seu Treball de Fi de Grau (TFG).