L’ExpofiraKm0 obre portes en plena febre pels vehicles d’ocasió

Els problemes logístics en la fabricació de vehicles nous animen el mercat de segona mà

Redacció / Reus

Avui ha obert portes la 5a Expofira Km0 a Fira Reus, l'exposició de vehicles Km0 més gran del territori. Estarà oberta fins diumenge 13 en un moment en el que el vehicle d'ocasió està experimentant un boom com a conseqüència dels problemes logístics en la fabricació de vehicles nous.

Durant l'últim any, les vendes del vehicle d'ocasió han augmentat en comparació amb les vendes de vehicle nou. Això ha estat provocat, en gran part, perquè l'escassetat de microxips semiconductors està ocasionant endarreriments de fins a vuit mesos en els vehicles nous als concessionaris de tot el món. Una casuística que provoca que molta gent hagi decidit apostar per la compra del vehicle de Km0 i ocasió, i que situa l'ExpofiraKm0 com una finestra llaminera per poder adquirir aquest tipus de vehicles amb descomptes que arriben fins al 40%.

Això ha provocat un creixement notori del sector dels vehicles d'ocasió, ja que l'entrega és immediata i les condicions del vehicle es poden adaptar perfectament al desig del client. Segons les dades obtingudes per Autokolecció, la tendència d'aquests darrers mesos és de vendre 3 vehicles usats per cada vehicle nou. A més, el 40% de persones interessades a comprar-se un vehicle d'ocasió en els pròxims 3 anys afirmen que acudiran a un professional. Només un 26% creu que no es comprarà un vehicle d'ocasió, mentre que el 34% restant no ho té clar si es decantarà per un venedor particular o professional.

Catalunya, el parc de vehicles més jove d'Espanya

El mercat d'ocasió a Catalunya és un dels més grans d'Espanya, en total, representa aproximadament el 14% del total de les transferències en vehicles d'ocasió. Trobem també, que el parc de vehicles a Catalunya és el més jove de l'Estat, amb una mitjana d'11,8 anys, un any més jove que la mitjana nacional. El preu mitjà d'un vehicle d'ocasió a Espanya és de 15.564€, mentre que a Tarragona, on se celebra l'ExpofiraKm0, el preu és de 13.464€, el més baix a Catalunya.

L'Expofira Km0, l'exposició de Km0 més gran del territori

L'Expofira km0 de Reus és en la seva categora la més gran i reconeguda de Tarragona dins el sector automobilístic. Compta amb més de 500 vehicles a un espai de més de 6.000m2, on podrem descobrir com a novetats de la V edició les motos 100% elèctriques Silence o l'oportunitat de comprar o llogar autocaravanes de la mà de Campermòbil. Un any més, augmenta la presència de vehicles sostenibles de totes les marques que his eran presents, des de vehicles híbrids a vehicles 100% elèctrics.

Els concessionaris que participaran en l'ExpoFiraKm0 a Reus entre el 10 i 13 de març ho faran carregats amb descomptes de fins al 40% i oportunitats en Vehicles de km0: aquells vehicles que estan per estrenar, però ja han estat matriculats per la marca. Absolutament tots

els vehicles que hi haurà a l'Expofira estan revisats i garantits. És per tot això que l'ExpofiraKm0 de Reus és una gran oportunitat pels caçadors d'oportunitats més àvids. L'horari d'obertura de la fira serà de 10 a 21h i l'entrada és gratuïta.

Notícies relacionades