La Cambra de Comerç de Reus premia la tradició, innovació i excel·lència empresarial del territori

45 entitats empresarials i 6 treballs periodístics van rebre els guardons que no se celebraven des de 2019

Un moment de la gala celebrada ahir.
Redacció / Reus

La Corporació reusenca ha entregat prop d'una cinquantena de guardons amb els quals tanca la celebració del seu 135è aniversari. La gala d'entrega dels Premis Cambra ha servit també per recaptar fons que es destinaran a fer possible el nou parc infantil de l'escola d'educació especial Nostra Sra. del Mar de Reus i a l'ONG OPEN EUROPE que treballa per portar ajuda humanitària a Ucraïna.

L'auditori Antoni Gaudí de Fira de Reus ha acollit aquest dimecres al vespre la gala d'entrega dels Premis Cambra amb els quals la Cambra de Comerç de Reus tanca oficialment els actes del 135è aniversari de la Corporació. S'han fet prop d'una cinquantena de reconeixements a persones i diferents realitats empresarials dels sectors agroalimentari, comercial, industrial, turístic, firal, així com de la restauració i serveis de les comarques que formen part de l'àmbit de treball de la Cambra de Reus. A més, els Premis Cambra han premiat també la tasca de la promoció de la Formació Professional, la innovació, la cultura i el periodisme.

Els Premis Cambra han buscat fer un reconeixement especial a la tradició empresarial i a totes aquelles empreses que han fet un pas endavant en un moment difícil a conseqüència de la pandèmia. Els Consells Comarcals van tenir una presència destacada a la gala com a mostra del compromís amb el territori, l'aposta per la diversificació i el producte quilòmetre zero i la necessitat d'enfortir el teixit empresarial en l'àmbit rural per contribuir a l'equilibri territorial.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, va centrar part del seu discurs en reclamar al Govern de la Generalitat ajuda per aconseguir millores a la N-420 i l'eix de l'Ebre, així com en l'àmbit ferroviari. Just va insistir un cop més la necessitat de construir l'estació intermodal que connecti amb l'alta velocitat i l'aeroport. Una petició a la qual es sumava també l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, assegurant que "necessitem millors comunicacions per ser encara més potents, no volem ser ciutadans de segona".

El president de la Cambra de Comerç també ha demanat que s'aposti per l'expansió del 5G al territori i que es tingui en compte a les cambres per planificar les inversions derivades del cànon nuclear. "Hem de fer economia productiva o no tindrem economia social. Volem reptes, volem Hard Rock i tots els projectes que siguin riquesa pel territori", ha dit Just.

Fent una menció especial a la història de la Cambra de Reus, Jordi Just va aprofitar també per demanar la concreció d'una llei de cambres que marqui un sistema clar de finançament. Segons Just "treballem com una ONG i de vegades ens és difícil arribar a tot el teixit empresarial, necessitem ajuda".

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, recollia el guant assegurant que "les infraestructures físiques i les digitals són necessàries" i que des de l'administració es seguirà treballant per "posar-ho fàcil a les empreses". Puigneró ha posat també l'accent en l'expansió del 5G al territori com eina vertebradora. "El teletreball és avui també el gran instrument per combatre el despoblament i això ho fa possible la digitalització. Som un país agrícola i comercial però també hem de ser tecnològics i estimar i fomentar el talent", ha assegurat el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori.

L'entrega dels Premis Cambra ha tingut també caràcter solidari recaptant fons per fer possible el nou parc infantil de l'escola d'educació especial Nostra Sra. del Mar de Reus. Donada la situació a Ucraïna, el 50% de la recaptació total s'entregarà a l'ONG OPEN EUROPE, que treballa per portar ajut humanitari a la zona de conflicte. Precisament, l'Auditori es posava en peu per mostrar la solidaritat amb les víctimes de la guerra d'Ucraïna amb un ampli aplaudiment amb el què es va voler simbolitzar també la petició de la fi del conflicte.

Dos dels moments més emotius de la vetllada es van viure amb l'entrega dels reconeixements a títol pòstum al forner i president del Gremi de Forners de Reus i Baix Camp i de la província de Tarragona, Joan Cabré; i a Anna Macho, presidenta de l'Associació d'Empresàries i Dones Directives de Tarragona.

Per altra banda, la Cambra de Comerç de Reus va atorgar per sorpresa dos Premis d'Honor Extraordinaris pel treball per l'empresa i el territori "de manera exemplar i amb un model d'èxit". Els guardons han estat per Jordi París, director de Concactiva, i a Mario Basora, exdirector de Elring Klinger. Entre les distincions en l'àmbit periodístic destaquem especialment la del periodista Esteve Giralt pel seu reportatge ‘De la guerra de preus a la recerca del valor afegit’ dedicat al sector agroalimentari i publicat a l'especial vintè aniversari de l'Indicador d'Economia.

RELACIÓ DE GUARDONATS PREMIS CAMBRA REUS EDICIÓ 2021

Premis Cambra Reus 2021 Comerç

Estanc Reus 1. Baix Camp

Unió botiguers i empresaris de l'Espluga de Francolí. Conca de Barberà

Pastisseria Pepi. Ulldemolins. Priorat

Pastisseria Montaña. Ascó. Ribera d'Ebre.

Forn de pa i pastisseria Cal Forner des de 1892. Batea. Terra Alta

Premis Reus Empresa 2021

Casa Pladevall

Costa Concentrados Levantinos S.L.

Laboratoris CENAVISA

Premi Cambra Reus 2021 FP

Sra. Fina Mestres. Cambrils. Baix Camp

Institut Martí l'Humà. Montblanc. Conca de Barberà

Premi Cultura Cambra Reus 2021

Taller Avall. Reus. Baix Camp

Premi Cambra Reus 2021 Agència de Viatges

Nuevos Destinos Ahuel. Reus. Baix Camp.

Premi Cambra Reus 2021 Restauració

Rucuria S.L.. Cornudella. Priorat

Premi Cambra Reus 2021 Fires

Fira de l'Avellana. Riudoms. Baix Camp

Premi Cambra Reus 2021 Promoció Agroalimentària Cambra Reus 2021

Agropecuaria Coperal I Seccio De Credit S.c.c.l. Santa Coloma de Queralt. Conca de Barberà

Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp

Farines Poquet. Ascó. Ribera d'Ebre

Sr. Joan Cabré Ramon. President del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp (a títol pòstum)

Premi Cambra Reus 2021 Associacionisme empresarial

FECAM. Cambrils. Baix Camp

Premis Cambra Reus Lideratge empresarial

Sra. Ana Macho. Presidenta de l'AEDT (a títol pòstum)

Premis Comarcals Cambra Reus 2021

MIDIT. Tivissa, Pratdip i l'Hospitalet de l'Infant i Vandellós. Ribera d'Ebre i Baix Camp

Càmping Serra de Prades Resort. Vilanova de Prades. Conca de Barberà

Agrícola i secció de crèdit de Cabacés, SCCL. Priorat.

Pescaporta Distribucions SL. Vinebre. Ribera d'Ebre

Denominació d´Origen Protegida Oli Terra Alta

Premis Honorífics Compromís Reus 2021

Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. Ribera d'Ebre

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Institut Pere Mata

Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona

Salut i Treball

TQ Tecnol

Premi Honorífic a la iniciativa de promoció comercial Cambra Reus 2021

Bons Reus

Premi Honorífic al desenvolupament internacional

Port de Tarragona

Premis d'Honor Cambra Reus 2021

Bons Reus

Cooperativa Verge del Mar SCCL

Freshly Cosmetics

Grup Bonpreu

Grup Fermator

DAMM

Premis de periodisme Cambra Reus 2021

Sr. Jan Magarolas. NW Revista de Reus

Canal Reus TV

Sra. Anna Fortuny. 8 TV

Sra. Marta Pons i Sr. Albert Torres. Canal Reus TV

Sra. Alba Cartañà. Reusdigital.cat

Sr. Esteve Giralt. Indicador d'Economia

Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus

Categoria Mitjana i Gran empresa

Premi: Comercial Valira SA

Accésit: ElringKlinger SAU

Categoria Petita empresa

Premi: La Creu Blanca SL

Accèssit: Porta Sistemas SL

Categoria Microempresa

Premi: Em fa el pes

Accéssit: Perfumeria Daffos SL

Notícies relacionades