Salou acull una cimera del sector turístic per buscar alternatives al mercat rus

L’Agència Catalana de Turisme i Turespaña impulsen una campanya que posa el focus a França, el Regne Unit, Irlanda, els Països Baixos i Bèlgica

Redacció / Salou

Primer la pandèmia i ara la guerra d'Ucraïna han esborrat un dels mercats emissors de turisme més importants de la Costa Daurada: el rus. Per això, el director de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), Narcís Ferrer i Ferrer, ha anunciat aquest migdia a Salou una campanya especial de promoció turística en els mercats internacionals valorada en 300.000 euros, finançada al 50% per l'ACT i Turespaña. Es tracta d'una campanya digital que tindrà un pes significatiu a les plataformes TripAdvisor i Expedia i que començarà en el mes d'abril.

L'objectiu de l'organisme de promoció turística del departament d'Empresa i Treball de la Generalitat és captar persones visitants en els mercats de França, Regne Unit, Irlanda, Països Baixos i Bèlgica que tradicionalment han tingut una forta presència a Catalunya i que compten amb una bona connectivitat amb el país. El director de l'ACT ha explicat que "ens trobem en una situació complicada pel continent europeu amb la inestabilitat creada per la invasió russa d'Ucraïna i hem decidit activar una campanya especial de suport a les nostres destinacions turístiques i a les nostres empreses del sector".

Per això el pla de publicitat digital s'ha centrat en el metabuscador TripAdvisor i l'agència de viatge en línia Expedia, com a eines clau per captar viatgers i posicionar les destinacions catalanes. La promoció també compta amb altres elements de màrqueting com activitat en premsa, influenciadors, agències de viatges i xarxes socials. 

En aquesta acció hi participen l'ACT i Turespaña de forma coordinada, aportant cadascuna el 50% del finançament. En aquest sentit, el director de l'Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer i Ferrer, i el director general de Turespaña, Miguel Sanz Castedo, acompanyats per l'alcalde de Salou, Pere Carrillo, han donat detalls de la campanya a una vintena de representants del sector turístic de la Costa Daurada. Ferrer s'ha mostrat conscient de que "la Costa Daurada, com altres destinacions catalanes, ha tingut sempre una bona afluència de turistes russos que, previsiblement, no es podran recuperar aquest estiu". Per compensar aquesta absència del turisme rus, la campanya estarà focalitzada en un públic familiar i en el segment vacacional.

La trobada d'avui ha comptat amb l'assistència de l'alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados; del Director General de TURESPAÑA, Miguel Sanz; el Subdirector Adjunto de Marketing Exterior del Turismo de Turespaña, Enrique Ruiz de Lera; el director de la Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer; representants de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT); l'Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l'Ebre; de l'Associació d'Agències de Viatje Receptives de la Costa Daurada; del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Patronat Municipal de Turisme de Salou i de PortAventura World.

En una atenció als mitjans, l'alcalde Pere Granados ha valorat molt positivament el resultat de la reunió d'avui, tenint en compte que Salou representa el 70% de tot el turisme rus que ve a la Costa Daurada. Així mateix, ha posat en valor la coincidència de Turespaña, Turisme de Catalunya i els empresaris de Salou i la Costa Daurada per tal de buscar solucions immediates, per mitigar els efectes de la caiguda del turisme rus. 

Granados ha dit que aques mercat no només cau arrel de la guerra, sino que ja portem dos anys de caiguda, amb la pandèmia. Ha afegit que "nosaltres ja venim treballant en la diversificació del producte turístic, que ens permet posicionar-nos no només com una destinació de sol i platja, sinó també com una destinació que ha començat un camí cap a la desestacionalització, amb molta diversitat de producte turístic, per cercar nous mercats". Tot això fa pensar que podem tenir "una bona temporada turística". 

Per la seva banda, Miguel Sanz ha explicat que "a la reunió d'avui hem aconseguit consensuar els punts més importants del pla de mitigació, tant en el curt termini, com pel que fa a les guies de treball perquè aquest pla es pugui estendre en el mitjà i llarg termini; i que Costa Daurada continuï essent, com ja és, una de les destinacions més importants de tot Europa". 

Notícies relacionades