Torna el Saló de la Moto amb noves mobilitats de dues rodes, com bicicletes i patinets elèctrics

La fira se celebrarà del 6 al 8 de maig i arriba en un moment d’expansió en aquest mercat

Redacció / Reus

Aquest cap de setmana obre portes el Saló de la Moto, que enguany arriba a la seva 14a edició. Amb aquest saló, firaReus Events reprèn l'activitat firal pròpia després de 2 anys d'aturada per la pandèmia.

El sector d'automoció és un dels que tenen més pes en el calendari firal de firaReus Events. Tal com ha explicat la regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, "l'automoció és un sector de referència per firaReus Events, que acull fires pròpies i externes d'aquest àmbit, com la de Fira de Km0, el Saló de la Moto, o la part d'automoció vinculada a exproReus. A més de la importància dels esdeveniments professionals, com fires de proveïdors de peces i recanvis per automoció, roadshows (KTM i Eutiches), localització per a catàlegs fotogràfics i proves de vehicles."

La fira arriba en un bon moment pel sector, ja que segons dades d'ANESDOR, l'associació que representa el 95% de les marques de motocicletes de tot l'Estat, durant el primer trimestre de l'any les matriculacions de motocicletes han augmentat gairebé un 17% respecte al mateix període de l'any 2021.

Com a novetat d'enguany, el Saló de la Moto tindrà entrada gratuïta. D'aquesta manera des de firaReus Events es vol fomentar la màxima assistència a la fira i contribuir així a què el Saló tingui un bon retorn per als expositors.

7.000 m2 de superfície firal i 50 marques representades

El Saló de la Moto ocuparà una superfície de 7.000 m2 de superfície al recinte firal, als quals s'han d'afegir els 4.000 m2 exteriors destinats a aparcament de motos per als visitants de la fira. En el saló hi participen un total de divuit expositors de concessionaris oficials provinents de la demarcació de Tarragona, els quals portaran cinquanta marques de motos. Això significa que el saló comptarà amb les principals marques que es comercialitzen avui en dia.

La fira incorporarà també noves mobilitats, més econòmiques i sostenibles, i en aquest sentit, també hi haurà set marques de Quads i, com a novetat, per primera vegada al Saló de la Moto s'hi podran trobar bicicletes elèctriques, amb sis marques representades, i també dues marques de patinets elèctrics.

Pel que fa a les activitats, el saló tindrà un Parc infantil de trànsit amb bicicletes, organitzat amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit; i també un Parc de conducció de patinets elèctrics. Aquesta iniciativa neix amb l'objectiu de conscienciar els més petits sobre la mobilitat urbana, que cada vegada posa més èmfasi en aquesta tipologia de vehicles. També s'oferirà als visitants que puguin provar alguns dels models de motos exposats a la fira.

La inauguració del Saló de la Moto es farà aquest dissabte, a les 11.30 h i anirà a càrrec d'Artur Aragonès, campió estatal d'Enduro, Bronze Mundial d'Enduro i 6 vegades pilot del Rallye Dakar. L'horari de la fira és divendres 6 de maig, de 16 a 21 h i dissabte 7 i diumenge, 7 i 8 de maig, de 10 a 21 h.

Notícies relacionades