La Fira Marítima de la Costa Daurada tanca “una esplèndida 13a edició”

Una seixantena d’empreses del sector han posat a l’aparador els seus productes i serveis

Redacció / Cambrils

Una embarcació 100% elèctrica o un dron aquàtic han estat alguns dels protagonistes de l'esdeveniment que, durant tres dies, ha estat aparador del sector nàutic amb productes i activitats per a tots els públics. Milers de persones s'han apropat fins a Cambrils per gaudir i descobrir el món de la nàutica.

La 13a Fira Marítima de la Costa Daurada ha tancat aquest diumenge una magnífica edició amb una seixantena d'empreses expositores, que han pogut apropar els seus productes i serveis als aficionats i aficionades a la nàutica. A la FMCD, convertida ja en un referent dins el sector, s'hi han pogut veure les darreres novetats en productes nàutics.

Algunes de les més destacades han estat una embarcació 100% elèctrica, un dron aquàtic per netejar la superfície de l'aigua o una bicicleta aquàtica, entre d'altres. En paral·lel, s'ha desplegat un intens programa d'activitats com sortides en vela lleugera, caiac, SUP, creuer o rem; demostracions de salvament i seguretat, batejos de mar, així com tallers per als més petits.

A més, hi ha hagut xerrades de professionals, destacant la del meteoròleg Enric Agud titulada "El temps al Mediterrani durant la primavera, fenòmens a tenir en compte". La Fira ha acollit també la celebració del Campionat de Catalunya de IOM, les embarcacions dirigides per ràdio control. Un Campionat que ha guanyat Ramon Soler, del Club Marítim Cubelles, d'entre la vintena de participants.

Després de dos anys en els quals no havia estat possible la seva celebració, la Fira ha tornat amb força i ha comptat amb una gran acollida per part del públic. Al llarg dels tres dies de la FMCD, milers de persones s'han apropat a Cambrils per visitar les empreses expositores i per practicar activitats aquàtiques. Destaca també la bona rebuda de les xerrades tècniques per part del públic i de les activitats al voltant de la conscienciació sobre la pràctica d'una nàutica responsable i respectuosa amb el medi ambient.

La solidaritat ha estat la gran protagonista de la darrera jornada de la Fira Marítima amb l'arribada dels 144 nedadors i nedadores que han participat a la Travessa Solidària Swim For ELA de Calafat fins a Cambrils, una iniciativa de Malalts d'Aigua i Upside Down Challenge que han comptat amb el suport del CNCB. Passats pocs minuts de la una del migdia arribava el primer dels equips participants, al que un nombrós públic rebia amb una gran aplaudiment. Al llarg de tres hores els diferents equips han anat creuant la línia de meta i un cop tots eren ha terra s'ha fet entrega a la Fundación Luzón d'un gran xec valorat en 32.140€, la quantitat recaptada pels equips participants a la Travessa.

Centenars de persones s'han aplegat durant tota la jornada a la zona de la secció esportiva del CNCB per participar a les activitats solidàries al voltant de la travessa. Al llarg del dia s'han fet sortides en caiac, vela lleugera o SUP, motos d'aigua o catamarà, fideus rossos i musclos a preus simbòlics. Els diners recaptats es destinaran íntegrament a la investigació de l'ELA i a l'ajuda de les persones afectades per al malaltia i als seus familiars a través de la Fundación Luzón i la Fundació Miquel Valls.

L'èxit de la Travessa Swim for ELA ha completat una magnífic diumenge de Fira Marítima. Ramon Vallverdú, president del Club Nàutic Cambrils, en fa una valoració molt positiva. "Estem molt contents. L'edició d'enguany revalida l'aposta per la Fira i ens posiciona encara més com una plataforma comercial específica del sector nàutic i com un centre de difusió per aquelles persones que encara no coneixen i gaudeixen la nàutica".

Notícies relacionades