Mor Félix Llovell, periodista gastronòmic de referència a les comarques de Tarragona

Era col·laborador habitual de l’Indicador d’Economia des de l’any 2012

Redacció / Tarragona

Fèlix Llovell, periodista gastronòmic tarragoní i un referent en aquest àmbit, ha mort a l'edat de 73 anys. El director de la coneguda i prestigiosa 'Guia Elecció Gourmand de Catalunya, Andorra i altres llocs d'interès' havia estat col·laborador de l'Indicador d'Economia des de 2012.

Fèlix Llovell va néixer a Tarragona el 1948. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB) i també en Periodisme i Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La seva dilatada trajectòria en el món del periodisme el van portar a iniciar-se en la professió col·laborant amb el Diario Español de Tarragona, a més de ser corresponsal del Correo Catalán, Mundo Diario, ABC, La Vanguardia, durant la dècada dels setanta i començaments dels vuitanta.

Fèlix Llovell va convertir la seva gran passió, la gastronomia, en professió, dedicant-se al periodisme turístic i gastronòmic. L'any 1985 va crear, conjuntament amb el fotoperiodista tarragoní Ramon Segú, la revista 'Gastronomía y Turismo', alhora que col·laborava en prestigioses guies i revistes d'aquesta matèria de nivell nacional com eren 'Restauradores', 'Club de Gourmets' i la 'Guia Gourmetour'.

L'any 1990, també amb el Ramon Segú, van crear la primera 'Guia de Restaurants de les comarques tarragonines i de la Costa Daurada'. Dos anys més tard, el 1992, van iniciar la 'Guia Gourmand', un projecte pioner que any rere any, primer en paper, i en l'edició on-line posteriorment, segueix sent a dia d'avui un referent de consulta informativa pel que fa a restaurants i hotels de Catalunya, Andorra i altres llocs d'interès.

La seva polivalència gastronòmica el van portar l'any 2001 a publicar el llibre 'La cuina de les comarques tarragonines'. Durant molts anys, a més d'editar i dirigir la 'Guia Gourmand', ha col·laborat periòdicament informant sobre gastronomia i turisme en publicacions com 'Catalunya Sud', 'La Voz de la Hostelería y el Turismo', 'Claxon', 'El Punt Diari', 'Notícies TGN', 'Viu Tarragona' i emissores de ràdio com 'Onda Rambla Punto Radio', 'Onda Cero' i a 'Indicador d'Economia'.

Notícies relacionades