Repsol construirà una planta per a la fabricació de cables d'alta i molt alta tensió amb una inversió de més de 35 MEUR

Les noves instal·lacions del complex industrial de Tarragona es posaran en marxa l'any 2024

Redacció / Tarragona

Repsol construirà una nova planta per a la fabricació de polietilè reticulable (XLPE) al complex industrial de Tarragona, ubicat al Morell (Tarragonès). La companyia invertirà més de 35 milions d'euros en la construcció d'unes instal·lacions que tindran una capacitat de 27.000 tones anuals i que es posaran en marxa a mitjans de l'any 2024.

El polietilè reticulable és un polímer usat en l'aïllament de cables, situat entre el conductor i les capes protectores exteriors, que s'utilitza per a la fabricació de cables d'alta i molt alta tensió. La multinacional assegura que subministrarà aquest producte "d'última generació" a qualsevol part del món per garantir "els més alts estàndards internacionals als cables produïts".

Repsol ha explicat que l'augment de les fonts d'energies renovables implicarà un increment de la demanda de cables per al transport d'energia. Segons detalla la companyia, actualment, per transportar aquesta energia s'utilitza el transport aeri, però en molts casos, diu, és preferible enterrar aquests cables per evitar-ne l'impacte visual i que aquests estiguin aïllats. I és que un dels aïllants que es requereixen és el polietilè reticulable (XLPE), que es fabricarà a la nova planta.

Amb aquesta nova inversió al Complex Industrial de Tarragona l'empresa assegura que avança en la diferenciació dels productes que fabrica al Complex de Tarragona i en "el compromís de continuar oferint als clients solucions d'alta qualitat".

Notícies relacionades