Nàutic Parc ha incrementat en un 132% les reserves per a activitats de grup

L’ens que aglutina l’oferta nàutica al litoral tarragoní afronta una temporada que podria ser de rècord

Dani Revenga / Salou

Les activitats nàutiques estan vivint un boom a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre aquest 2022, en línia amb la recuperació general del sector turístic. Des que va començar la temporada a la primavera, les reserves a les activitats de grup de Nàutic Parc (antiga Estació Nàutica) s'han incrementat en un 132% respecte 2021. Un creixement exponencial que se suma al del 30% de 2021 respecte 2019 (el 2020 va ser un any de parèntesi per la Covid).

El gerent de Nautic Parc, Jordi Rom, reconeix que "hi ha hagut un abans i un després de la Covid, que va accelerar la tendència dels turistes a buscar activitats vinculades a la natura, a l'aire lliure i no massificades, uns requisits que les activitats nàutiques compleixen". Rom afegeix que "al territori hem hagut consolidar una gran oferta d'activitats, ens hem especialitzat en aquest segment i això ens ha posicionat, ara recollim els fruits".

Rom posa en valor "la desestacionalització que aportem al sector turístic, ja que la nostra activitat va molt més enllà dels dos mesos més forts de l'estiu, a començaments d'abril ja estem rebent grups". El gerent de Nàutic Parc subratlla que "és una feina de molts anys, tant des de l'Estació Nàutica com de la nostra agència, Viatges Velero, de crear i organitzar una gran oferta i establir acords de comercialització a nivell nacional i internacional"

Des de Nàutic Parc són optimistes per a la temporada alta. "Són grups més petits, amb una demanda més específica, però gràcies a l'esforç del nostre equip podem atendre les seves demandes perquè estiguin satisfets amb la nostra oferta, que cada cop és més àmplia". En aquest sentit, Rom destaca que "els creuers per l'Ebre, per exemple, és el producte que més es ven, durant tot l'any, també els catamarans, les motos, les bananes... L'oferta és molt variada i s'adapta a cada municipi i tipologia turística, el que ens fa més competitius". Rom posa en valor "la imaginació que posem per comercialitzar-lo amb els pocs recursos que tenim".

El principal mercat de les activitats de Nàutic Parc és l'espanyol, amb el català com el segment més gran i, dins d'aquest, un 33% prové de la zona de Tarragona. Dins dels mercats internacionals, el francès és el més important, el britànic es recupera amb molta força i destaquen mercats emergents com Holanda i el creixement del client alemany, un país al que ja s'estan fent accions de promoció de cara al 2023.

Notícies relacionades