Vint-i-cinc empreses tecnològiques s’integren al TIC Sud al llarg del primer semestre de l’any

El Cluster TIC Catalunya Sud supera la setantena d’empreses i partners associats

Redacció / Reus

Les noves incorporacions suposen un creixement de més del 50% respecte al mateix període de l'any passat. El Clúster TIC Catalunya Sud supera ja la setantena d'empreses i partners associades. Entre els objectius pels propers mesos hi ha la consolidació dels projectes internacionals als què s'està participant, així com la captació de noves propostes que aportin valor i volum de negoci les empreses tecnològiques de les comarques de Tarragona.

El Clúster TIC Catalunya Sud manté la seva línia de creixement i ha tancat el primer semestre de 2022 amb la incorporació de vint-i-cinc noves empreses associades, un increment superior al 50% respecte a l'any passat. Actualment, la comunitat TIC Sud suma ja 75 membres entre empreses, institucions i partners. Les empreses i entitats adherides suposen un volum de 16.000 professionals i en conjunt, superen els 1.400 MEUR de facturació anual.

El Clúster Mànager del TIC Sud, Sergi Novo, destaca la fortalesa del sector tecnològic de les comarques de Tarragona. "Atreure i retenir talent digital i vincular-lo al territori és essencial pel creixement del sector i per enfortir encara més el hub tecnològic de la Catalunya Sud", afegeix. En aquest sentit, l'expansió del Clúster amb la incorporació de noves empreses de diferents comarques de la demarcació consoliden el model plantejat pel TIC Sud.

La participació en projectes europeus es manté com una de les claus del full de ruta del Clúster TIC Catalunya Sud. A través de la captació d'aquests projectes es busca que les empreses associades puguin tenir-hi un paper determinant i contribuir al seu creixement i internacionalització.

Un exemple n'és Resetting, que té per objectiu la digitalització de petites i mitjanes empreses del sector turístic a tota Europa i que ara es troba en fase de captació de pimes del sector que puguin optar al finançament del projecte. En aquest sentit, des del Clúster es possibilita la participació de les empreses associades per oferir capacitació i mentoria a aquestes pimes perquè el sector faci un pas endavant en sostenibilitat i competitivitat.

Notícies relacionades